Главната прокуратура на Калифорния започна проверка срещу Tesla: вниманието на

...
Главната прокуратура на Калифорния започна проверка срещу Tesla: вниманието на
Коментари Харесай

Главният прокурор на Калифорния ще проверява Tesla за проблеми с автопилота и подвеждащи реклами

Главната прокуратура на Калифорния стартира инспекция против Tesla: вниманието на отдела беше привлечено от функционалността за автопилот в колите на компанията, както и от маркетинговата политика на автомобилния производител. Това заяви CNBC, базирайки се на информация от един от притежателите на коли Tesla Грег Уестър, с който се свързаха от офиса на основния прокурор на щата.

Агенцията се е свързала с автомобилния запалянко, който е подал тъжба против Tesla във Федералната комерсиална комисия (FTC) през август предходната година по отношение на проблем с „ фантомно прекъсване “, както и изказвания на компанията по отношение на FSD (Full Self-Driving ), които съгласно потребителя са подвеждащи. За първи път ръководителят на Tesla Илон Мъск проговори за изцяло безпилотните електрически автомобили още през 2016 година и сподели, че всички нови коли ще бъдат оборудвани с съставените елементи, нужни за осъществяването на тези функционалности. Внедряването на пълностоен автопилот се проточи толкоз доста, че компанията трябваше да разреши на притежателите на коли гратис и еднократно прекачване на софтуера от старите коли на марката към новите.

Скорошните триумфи на Tesla се повтарят от нейните провали. От една страна, компанията завоюва борбата за стандартите при зареждане на електрическите автомобили в Съединени американски щати и започва производството на пикапа Cybertruck. От друга страна, тя би трябвало да парира правосъдните каузи и прекомерно многото внимание от страна на управляващите. Собствениците на електрическите автомобили Tesla съдят компанията в Калифорния за проблем с “фантомно прекъсване “, който докара до стратегия за евакуиране в Китай. Министерството на правораздаването и Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) започнаха свои лични инспекции на дейностите на Tesla в Съединените щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР