Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до

...
Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до
Коментари Харесай

След акция на ГДБОП: Блокирани са 12 сайта за незаконно разпространение на музика

Г лавната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) спря достъпа до 12 уеб страницата при интервенция за попречване на нелегално потребление на музика като обект на авторското и сродни на него права , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Операцията е осъществена от чиновници на дирекцията „ Киберпрестъпност “ – ГДБОП, в съгласуваност с Европол в границите на ЕМПАКТ (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз с предпочитана активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на  самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност, ръководена от Република България). Установен е притежателят на уеб страниците, които построил и подържал, с цел да предлага на потребителите им достъп до известна музика в разнообразни страни, като осигурявал опция за свалянето им в.mp3 формат.

Действията са осъществени през вчерашния ден под наблюдението на Софийската районна прокуратура, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи.

Като доказателства са конфискувани документи и цифрови устройства, посредством които е реализирана противозаконната активност.

През ноември 2023 година Районна прокуратура - Пловдив разгласи, че следи досъдебно произвеждане за предаване на телевизионни стратегии, обект на авторско право, без нужното по закон единодушие на носителя на това право. 

* Вижте и това видео от архива ни:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР