Глава от историята на италианската авиация ще бъде затворена тази

...
Глава от историята на италианската авиация ще бъде затворена тази
Коментари Харесай

След 74 годишна дейност Алиталия ще изпълни последния си полет тази вечер

Глава от историята на италианската авиация ще бъде затворена довечера, когато националният транспортьор Алиталия (Alitalia) ще извърши последния си плануван полет, съобщи ДПА.

По разписание аероплан на Алиталия ще излети късно през днешния ден от летище " Каляри " на остров Сардиния за Рим.

Очаква се полетът да приключи на римското летище " Фиумичино " в 23:10 часа (00:10 часа българско време), уточни представител на авиопревозвача пред ДПА.

С този полет компанията ще постави завършек на 74-годишна активност в авиационната промишленост. Алиталия стартира да лети през 1947 година.

Новата държавна самолетна компания Италия Траспорто аерео - ИТА (Italia Trasporto Aereo - ITA) стартира да работи от на следващия ден.

Приема се, че тя е наследникът на Алиталия, само че съгласно Европейска комисия не е " икономическият правоприемник ". Брюксел желае новият италиански авиопревозвач да скъса с проблематичното финансово минало на Алиталия.

Новият транспортьор заяви, че започва с флотилия от 52 самолета. Тази година в обслужването на полетите ще работят до 2950 души.

Италия Траспорто аерео желае да концентрира активността си върху бизнес пътувания и клиенти, които летят за отмора и развлечения от Рим и Милано.

Първоначално самолетната компания ще предлага 45 дестинации и 61 маршрута, в това число Франкфурт, Париж, Лондон, Ню Йорк и Буенос Айрес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР