„Гласувайте за българския клип в състезанието за най-добро рекламно видео

...
„Гласувайте за българския клип в състезанието за най-добро рекламно видео
Коментари Харесай

Състезание за най-добро видео в туризма: България – люлка на цивилизацията

„ Гласувайте за българския клип в надпреварата за най-хубаво рекламно видео в туризма”, този апел насочи във „ Фейсбук” министърът на туризма Николина Ангелкова. Видеото, с което страната ни се показва в конкуренцията на Световната организация по туризма (СОТ) на Организация на обединените нации, е дело на режисьора Любомир Печев. Сценарият е на Ивайло Грънчаров.

Рекламният клип на страната ни се споделя „ Люлка на цивилизацията” (Cradle of Civilization), дълъг е повече от четири минути и на фона на красиви фрагменти от България, огромната част от които снимани с дрон, отвисоко, се споделя най-вече историята на траките.

Казанлъшката гробница се появява на няколко пъти във видеото, където бъдещите задгранични туристи виждат още тракийски златни съкровища, фрагменти на съвсем девствена природа – както в планината, по този начин и на морето, както и емблематични облици, с които страната ни се гордее – от Мадарския конник до розите, да вземем за пример.

След като клипът беше споделен в обществените мрежи, получи разнопосочни оценки.

Според някои консуматори той е прекомерно дълъг, без действително да демонстрира за какво един чужденец би трябвало да посети България, а дикторът се е престарал с драматизма (целият клип е на британски, без субтитри).

Други консуматори пък питат къде е действителната картина от курортите в България, които изобилстват с бетон, и къде са фрагментите с нелегално изсечените гори. Защо вниманието е фокусирано единствено върху траките, а други красиви кътчета от страната ни са останали непоказани, питат трети.

Друго обаче дефинират това отношение като жанр „ българска работа” и приканват българите да поддържат страната си.

Надпреварата на СТО продължава до 11 септември и посредством нея ще бъде избрана премията „ Избор на публиката”. Името на спечелилия ще бъде огласено по време на съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Всички клипове може да се видят тук: LMD.UNWTO.org/unwto-tourism-video-competition-2017.

Желаещите могат да поддържат своя любимец тук: LMD.UNWTO.org/webform/vote-now-your-favorite-video, като изберат съответното видео от падащото меню. Българският клип е на осма позиция, тъкмо под бразилския.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР