Гласуването за промени в Конституцията не събра нужните 180 гласа,

...
Гласуването за промени в Конституцията не събра нужните 180 гласа,
Коментари Харесай

Никола Минчев: Търсим тези текстове в Конституцията, които събират максимален консенсус

Гласуването за промени в Конституцията не събра нужните 180 гласа, което беше предстоящо, само че пък получи поддръжката на 161 сътрудници, което значи, че процедурата продължава, въпреки и по бавната писта. Това съобщи в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на Народното събрание Никола Минчев, откакто Народното събрание не одобри конституционните промени.

Минчев акцентира, че имат политическата воля да се случат декларираните промени и уточни, че дебатът е бил много дълъг, а акцентът е паднал върху главата за правосъдната власт.

Промените са решителни, доста е значима философията на самите промени в главата за правосъдната власт. Стремим се да установим независимостта на българския съд, само че също по този начин и отчетност на българската прокуратура. Идеята е да намерим тези текстове, които събират оптимален консенсус, обясни Никола Минчев.

Той разяснява и думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през вчерашния ден означи, че би сменил някои от министрите от кабинета „ Денков “, защото съгласно някогашния министър председател не се оправят със дилемите си.

„ Чух тези възражения за част от министрите, само че не ги намирам за основателни. Това е въпрос на консенсус. В това ръководещо болшинство в Народното събрание има сътрудници. Това че едната страна счита, че има проблем, напълно не значи, че другата приема това за основателно “, изясни в умозаключение зам.-председателят на Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР