Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато

...
Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато
Коментари Харесай

Румен Радев: Уважавам решението на ЦИК. Дали е правилно - ще реши съдът

Гласувах за развиването на София като съвременна европейска столица, каквато всички българи желаеме и имаме правото да забележим. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти откакто гласоподава в столичната гимназия по превоз " Макгахан ".

Президентът съобщи, че се е срещнал с отчета на ДАНС, след който машинното гласоподаване беше анулирано, а дали има нещо притеснително, ще открият способените органи.

Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, дали е вярно, ще реши съдът, добави президентът.

" Ние имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой, само че това е изпитание на редица институции. Затова чакам способените органи в най-скоро време да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете за този акт. "

" Най-важното през днешния ден е да се гласоподава всеобщо, да се обезпечи успокоение в изборния ден и да има убеденост, че всеки българин ще получи правилно ценене на своя глас ", уточни президентът.

Дано най-малко през днешния ден държавното управление да обезпечи естественото протичане на изборния ден след целия безпорядък, който настана последните дни. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, откакто упражни правото си на глас по-рано през днешния ден. Българите би трябвало да са уверени, че отиват по своя воля да дадат гласа си и той ще бъде действително регистриран. Очаквам да спадне изборната интензивност поради недоверието, което за следващ път се породи в институциите, съобщи още Йотова. Тя прикани всички българи да отидат до урните с още по-голямо предпочитание и отговорност.

„ Много неща ни бяха отнети през последните години, сякаш сега се пробват да ни лишават най-важното – правото на избор. Да не го разрешаваме “, прикани Йотова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР