Гласоподаватели в Турция получават напътствания от членове на секционните комисии,

...
Гласоподаватели в Турция получават напътствания от членове на секционните комисии,
Коментари Харесай

Членове на избирателни комисии в Турция напътстват хората при гласуването

Гласоподаватели в Турция получават направлявания от членове на секционните комисии, което води до редица нарушавания и рискове - това научи bTV при неочаквана инспекция на секция в квартал " Кестел " в Бурса.

На фрагментите от инспекцията се вижда по какъв начин член на СИК освен има видимост към екрана на гласоподавателя, само че и си разрешава да натиска вместо него тъч екрана на машината. Помощ получават най-вече тези, които не схващат и не знаят български език.

" Повечето могат, само че има доста възрастни хора, всяко едно придвижване е неразбираемо за тях, " показват от комисията, като твърдят, че " никой не им избира партията ": " Някъде може да се случи и това, въпросът е, че без него не става. "

В същото време изборната аткивност в секцията внезапно понижава, откакто е издигнат въпроса за инструкциите, които гласоподаватели получават. До 17 ч. там са пуснати 500 гласа.

Общо над 50 хиляди души са дали своят вот в Турция в неделя - по-ниска интензивност спрямо неомври 2021, когато броят им бе 90 хиляди. Разликата идва, макар че изборните секции в този момент са с 44 повече.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР