Гладна стачка в знак на протест и несъгласие с решението

...
Гладна стачка в знак на протест и несъгласие с решението
Коментари Харесай

Свещеник обяви гладна стачка заради касирането на избора на Сливенски митрополит от Синода

Гладна стачка в символ на митинг и противоречие с решението на Светия синод да касира дефинитивно изборите за митрополит на Сливенска епархия разгласи пред медиите отец Иван, съобщи БНР.Едновременно с митинга се организира подписка за и срещу избирането на свещеник Йеротей за сливенски епископ.

Според отец Иван в Българската православна черква нищо не е наред и тя е изпразнена от наличие поради дейностите на митрополитите.

Той разгласи, че няма да приема храна и вода до момента в който владиците не анулират окончателната касация:
" Т.е. аз ще недояждам и копнея или те до момента в който се откажат,или до момента в който умра. Ако те позволен аз да умра, това ще бъде ликвидиране, а не самоубийство. “

Свещеникът добави, че прави всичко това без благословението на митрополит Йоан, краткотраен наместник на митрополията. Преди срещата с медиите двамата имаха диалог по телефона:
" Дядо Йоан се опита просто да ме откаже, да не върша това, което съм решил. Не съм заплашван. “

В знак на митинг отец Иван нарисува със спрей кръст върху стената на митрополията и сподели, че е време разделно в църквата, само че няма да плюе на вярата и избора си.

" Понеже е седмица на прошки, чакам от тях да дойдат и да кажат " Отец Иване, простено – елементарни ", тъй като аз се усещам афектиран от тяхното поведение ", уточни той.

Подписката за и срещу избора на свещеник Йеротей продължава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР