Гладът и големите огнища на инфекциозни болести стават почти неизбежни

...
Гладът и големите огнища на инфекциозни болести стават почти неизбежни
Коментари Харесай

ООН: Гладът и епидемиите от инфекциозни болести са неизбежни в Газа

Гладът и огромните огнища на инфекциозни заболявания стават съвсем неизбежни в линията Газа заради вредите, породени от боевете на опазването на здравето и изчерпването на запасите от гориво. Това сподели висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, оповестява. Тюрк осведоми страните-членки на организацията в Женева за резултатите от пътуването си в Египет и Йордания.

„ Масивните огнища на инфекциозни заболявания и апетит наподобяват неизбежни “, сподели Тюрк. Той напомни, че съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия Изток, „ цялостното привършване на запасите от гориво е неизбежно и ще има пагубни последствия за цялата територия на Газа, водещо до цялостно прекъсване на водоснабдяване, канализация и съществени здравни услуги, както и прекратяване на потока от филантропична помощ, което е било разрешено до момента. "

В дребното лечебни заведения, които към момента работят, лекарите оперират деца без упойка, употребявайки мобилни телефони като осветяване, означи Върховният комисар на Организация на обединените нации. СЗО е записала минимум 137 офанзиви против здравни заведения в Ивицата Газа. Болницата Al-Shifa беше изключително наранена от боевете през последните дни, където „ новородените на животоподдържащи апарати умират заради дефицит на сила, О2 и вода, до момента в който доста други пациенти от всички възрасти са в рискови групи, както и лекарите и хора, приютили се на територията на болничното заведение. Тюрк акцентира, че „ интернационалното филантропично право постоянно изисква специфична отбрана за медицинските звена, с цел да могат да продължат работата си за избавяне на животи “.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида посети Египет и Йордания предходната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР