Гимназията е създадена през 1971 г. Първоначално в нея има

...
Гимназията е създадена през 1971 г. Първоначално в нея има
Коментари Харесай

Открита е Природоматематическата гимназия Академик Никола Обрешков

Гимназията е основана през 1971 година Първоначално в нея има 12 паралелки, в които се образоват 320 ученика от VIII, IX и X клас. Първият шеф на гимназията е Иван Стайков. От 1983 година стартира приемът на възпитаници от седми клас. През 1986 година стартира приемът на възпитаници в паралелка с профил „ Биология “. Следващата година гимназията се реалокира в постройката на ОУ „ Братя Миладинови “.
През 1988 година Бургаската математическа гимназия е оповестена за Природоматематическа гимназия. Тогава стартира и засиленото образование по британски език, открива се паралелка с профил „ Физика “ и се основава стратегия за търсене на изявени и надарени възпитаници по математика. Започва и приемът на възпитаници в V клас.
 Открит е Върховният касационен съд на България Открит е Върховният касационен съд на България
Върховният касационен съд (ВКС) на България (от френската casation, през съветската касация, със значение на „ отменяне “, &bdq...
През 1992 година гимназията още веднъж се връща в остарялата си постройка на ул. „ Стефан Стамболов “ N 19. През 1994 година е разкрита втора паралелка с профил „ Биология “ и се прекратява приемът на възпитаници в паралелка с профил „ Физика “. През 2000 година втората паралелка с профил „ Биология “ се закрива и на нейно място е разкрита паралелка с профил „ Информатика “. През 2002 година е открита паралелка с профил „ Математика с Немски език “ и е въведен XII клас. През 2005 и 2008 се откриват надлежно втора и трета паралелка в V клас. Тогава е открита и четвъртата паралелка с профил „ Математика с британски език “. През 2012 година е обзаведен нов компютърен кабинет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР