Гигантският производител на месо JBS беше обвинен в правене на

...
Гигантският производител на месо JBS беше обвинен в правене на
Коментари Харесай

New York AG казва, че гигантът за производство на месо е направил подвеждащи екологични твърдения, за да увеличи продажбите

Гигантският производител на месо JBS беше упрекнат в правене на подвеждащи изказвания по отношение на задачите си за излъчвания на парникови газове, с цел да подтиква продажбите измежду екологично схващане консуматори в правосъдно дело, заведено в сряда от Генералният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.

Искът, заведен в щатския съд в Ню Йорк, твърди, че компанията твърди, че ще реализира чисти нулеви излъчвания на парникови газове до 2040 година, макар че няма жизнерадостен проект за осъществяване на този ангажимент. Делото показва като ответници JBS USA Food Company и JBS USA Food Company Holdings, американското дъщерно сдружение на водещия международен производител на артикули от говеждо месо, основан в Бразилия.

Джеймс споделя, че компанията е направила подвеждащи изказвания по отношение на уговорките си към ограничение на обезлесяването и понижаване на излъчванията на парникови газове, с цел да се възползва от желанието на потребителите да създадат избор, който щади климата.

Искът цитира реклама на цяла страница...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР