Гигантските буболечки отново плъзнаха по пловдивските улици. Пловдивчаните, които сигнализираха

...
Гигантските буболечки отново плъзнаха по пловдивските улици. Пловдивчаните, които сигнализираха
Коментари Харесай

Отново са тук! Гигантски буболечки плъзнаха по пловдивските улици

Гигантските буболечки още веднъж плъзнаха по пловдивските улици. Пловдивчаните, които алармираха до TrafficNews за появяването им описаха, че са ги забелязали на бул. „ Васил Априлов ” № 146.
Прочетете още
Освен, че буболечките са страшни на тип, те се трансформират в същинска злина с настъпването на есента. Влажното време и понижаването на температурите се трансформират в парадайс за буболечките с внушителни размери.

Насекомите са известни и с може би едни от най-болезнените ухапвания на хора, които не нанасят медицински провали, само че предизвикват болежка, евентуално поради инжектираната в раната течност. След захапване експертите поучават да се бие ваксина срещу тетанус.

Нилска водоплавка, е колос от семейство Белостоматиди - водни жители, достигащи 8-12 см дължина. Негова отличителна линия са щипките, ситуирани в предната част на тялото. 

Насекомите се считат за нормален жител на островните страни, като Кипър и Малта, само че все по-често може да се срещнат и у нас. Преминаването на река Марица през града благоприятства за разпространяването на страшните буболечки. Буболечките се виждат и по терасите, входовете, а даже и в жилищата на мнозина.

През последните няколко години в Южна България се откриват от ден на ден от насекомите, което е показно, че буболечките се местят в нови територии на север, евентуално поради измененията в климата и световното стопляне.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР