Гигантът на немския ВПК - Рейнметал направи сензационно изявление. Водят

...
Гигантът на немския ВПК - Рейнметал направи сензационно изявление. Водят
Коментари Харесай

Киев иска да произвежда немски танкове в Украйна

Гигантът на немския ВПК - " Рейнметал " направи сензационно изказване. Водят се договаряния с Киев за основаването на цех за произвеждане на бронирани машини в Украйна. Всъщност първото сходно предложение даже не касае Leopards, а по-нова трансформация с историческото име Panther. Защо Западът е подготвен - или най-малко демонстрира подготвеност - да премине от доставка на бойна техника към разполагане на производството му в Украйна? И има ли Киев опция да сътвори най-малко " сглобяването с отвертка " на танкове?

Германският защитителен колос Рейнметал /Rheinmetall/ договаря с украинското държавно управление за основаване на цех за произвеждане на бронирани машини. Това съобщи в изявление за немското издание Rheinische Post ръководителят на концерна Армин Папергер. Според него компанията възнамерява да овладее производството на перспективни немски танкове Panther KF51.

Името, означаваме, показва приемствеността на немския военно-промишлен комплекс. Става дума за добре познатите в историята на Великата отечествена война „ Пантери “, междинните танкове Panzerkampfwagen V Panther (тези машини обаче за Вермахта са създадени не от Rheinmetall, а от MAN и Daimler-Benz). Пантерата от Втората международна война всъщност беше отговор на Т-34. Новият Panther KF51 явно е отговор на съветския Т-14, изясни Клаус Витман, пенсиониран бригаден военачалник от Бундесвера, пред Die Welt.

„ Заводът Rheinmetall, който може да бъде издигнат в Украйна за към 200 милиона евро, ще може да създава до 400 танка Panther годишно “, сподели Папергер. Преговорите с украинското държавно управление дават обещание най-положителен резултат, а окончателното решение може да бъде взето през идващите два месеца, увери индустриалецът.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



Украинците сега не разполагат с задоволително въоръжение за осъществяване на сполучливи военни интервенции, сподели Папергер. По негово мнение, Украйна се нуждае от 600 до 800 танка. А за постигането на тази цифра е належащо производството им да се разположи непосредствено в зоната на военния спор, счита ръководителят на Rheinmetall.

По-рано Папергер към този момент съобщи - по-специално в изявление за икономическото издание Handelsblatt - че танковете Panther KF51 могат да бъдат доставени на Украйна в близко бъдеще. В същото време индустриалецът подценява обстоятелството, че бойните машини от този модел съществуват единствено под формата на няколко изложбени екземпляра и тестванията им към момента не са завършили.

Немците, означаваме, не бяха първите, които започнаха да приказват за построяването на отбранителни фабрики в Украйна. През август 2022 година ръководителят на концерна Baykar Makina Халук Байрактар разгласи, че в Украйна е почнало построяването на цех за произвеждане на щурмови дронове Bayraktar TB2. По думите на Байрактар, компанията възнамерява да създава фюзелаж, електроника и програмен продукт за дронове, заяви тогава Известия.

Но от страна на западните „ сътрудници “ на Киев съвсем за първи път се повдига въпросът за основаване на индустриални линии за произвеждане на бронирани машини в Украйна, сподели боен специалист, офицер от танковите сили в запаса Александър Михайловски пред организация REGNUM.

На пръв взор концепцията има своята причина. Като се има поради, че възобновяване на предприятията на военно-промишления комплекс, ситуирани в източната част на Украйна, е невероятно, Западът предлага различни разновидности за разрешаване на рецесията в производството на бронирани машини за въоръжените сили на Украйна, която към този момент би трябвало да се търси в Африканските страни и бунищата на европейските армии.

„ Разбирам за какво това беше разисквано “, споделя Михайловски. - Киев евентуално моли за помощ за решение на казуса с неналичието на бронирана техника. Западът дава отговор с хомеопатични дози съвременна бронирана техника „ от господското рамо “. Киев моли за помощ за производството на бронирани транспортни средства. “

Още през 2019 година президентът на Украйна Володимир Зеленски приказва за проблеми с производството на бронирани машини за въоръжените сили на Украйна. От 2009 до 2019 година Харковският бронетанков цех е създал един танк, сподели Зеленски, представен от портала РБК. По време на спецоперацията унищожаването на индустриалните мощности на предприятието е извънредно значимо за подкопаване на боеспособността на въоръжените сили на Украйна, означи военният специалист Владислав Шуригин в коментар за Известия.

„ Фактът, че Западът въобще повдигна този въпрос, демонстрира, че за ВСУ обстановката с производството на бронирани машини е в действителност печално “, показва Михайловски. Потребността на Киев е явна. Но отсам стартират въпросите.

„ Не е ясно за какво диалогът е за производството на такива машини като Panther KF51 “, споделя източникът. - Дори немските предприятия, ангажирани в това произвеждане, не са усвоили изцяло процесите, при изискване, че имат инфраструктура, личен състав и най-важното опит в производството на модерна бронирана техника.

И в този момент те внезапно би трябвало да се появят в големи количества в украинско дружество, което към момента даже не е издигнато. Защо не създадете производството на най-малко същите тези Леопарди, които от много години са влезнали в серия?

Новата " Пантера " е усъвършенствана версия на " Леопард-2 ", танкът е с три тона по-лек от своя предходник. И един от главните въпроси е по какъв начин производството или даже сглобяването на високотехнологични - и в това време до момента неусвоени, " разработващи се като произвеждане " - машини могат да бъдат ситуирани в зоната на спора.

„ Сега Rheinmetall реши да се заеме със основаването на своето дружество. Техният план наподобява като цялостна химера, просто тъй като основаването на дружество единствено по себе си, даже и да намерите служащи и машини за него (въпреки че и това не е толкоз просто), надалеч не е всичко “, показва Михайловски. Той отбелязва: даже и да са построени цехове и да е обезпечена противовъздушна защита, казусът с производството на съставни елементи не е липсващ.

„ Модерният танк – това е електроника, оптика, елементи, които се създават от повече от едно дружество “, акцентира събеседникът. - Същата " Пантера ", която дават обещание да създадат в Украйна, се създава взаимно от европейски предприятия, както и с фабрики от Южна Корея и редица други страни.

Трябва ли да разбираме това по този начин, че редом с украинския цех ще бъдат издигнати 3-5 предприятия, които ще създават съставни елементи за 400 украински танка годишно на три смени? А производството на висококачествена стомана за ризница? Krupp в този момент единствено за Украйна ли ще работи? Това е неуместно. "

И това е единствено върхът на айсберга, само че в реалност има стотици пъти повече проблеми със основаването на произвеждане от такова равнище, уточни анализаторът.

Турските дронове Bayraktar TB2 също се сглобяват от съставни елементи, създадени от дузина страни, само че при актуалните танкове въпросът е доста по-сложен, добави Михайловски.

„ Всъщност на настояванията на Киев дават отговор с приказки за производството на 400 танка годишно, освен това танкове, които към момента не са доведени до мозъка. Не става въпрос за това, че Западът не желае да помогне, а за това, че естествено не може. Просто е физически невероятно. Това не е да завивате дронове от подготвени аварийни елементи - приказваме за основаване на цяла промишленост в планетарен мащаб “, отбелязва източникът.

Така че Киев има доста съществени проблеми с бронетехниката и те занапред ще порастват, обобщава Михайловски. „ Западът демонстрира, че в този момент не е подготвен целият свят да падне единствено в услуга на Украйна. Затова храни " съдружниците " с приказки. Необходими са години и години, с цел да се възвърне отбранителната промишленост до равнището, което беше в Украйна по руско време. Да извършите това за малко време просто няма да сработи ”, счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР