Гейминг индустрията се е разраснала много с възможностите на модерните

...
Гейминг индустрията се е разраснала много с възможностите на модерните
Коментари Харесай

Това са най-популярните платформи за PC

Гейминг промишлеността се е разраснала доста с опциите на модерните компютри. Днес всеки може да си направи игра и с малко изпитание да я популяризира на евентуални геймъри. Тук идва и ролята на онлайн каталогът Steam. Библиотеката му носи в себе си стотици хиляди заглавия, тъй че някои консуматори мислят, че той въплъщава целия районен съд гейминг. Истината изобщо не е такава. Много компании като Activision и EA Games се пробват да се отделят от Steam, като основават свои други възможности. Затова тук сме събрали целия набор от районен съд платформи за закупуване и потребление на видеоигри.
1Steam

Разбира се, преди всичко можем да сложим единствено Steam. Програмата на Valve е минала през доста от стартирането ѝ през 2003г. Сега всяка седмица в каталога биват добавяни повече от 100 игри. Можете да намерите всичко, от шутъри до графични новели или реалистични VR прекарвания. И отвън тях клиентът може да се употребява за доста други неща. Наскоро Valve вкара нова функционалност за чат, сходен на приложението Discord. Да не приказваме, че сега само Valve отделя особено внимание на Linux гейминга с създаването на проектa Proton.
От друга страна описът на заглавия е толкоз огромен, че потребителите елементарно може да попаднат на нещо подозрително. Критериите на Valve за включване в каталога са ниски и съществуват доста негодни за потребление игри (някои даже не могат да бъдат класифицирани като игри). Все отново логаритмите за препоръчване на заглавия са на доста високо равнище, тъй че към този момент е малко евентуално да попаднете на машинация. Но в случай че не желаете да се задоволите с предлагането на Valve, продължавайте да четете.
2GOG Galaxy

Good Old Games програмата в началото се зароди с настройката да събере колкото се може повече ретро игри без DRM отбрана. Тези заглавия мъчно се намират, още повече извършват, по тази причина всяка покупка ви носеше и гратис копие на DOSBox емулатор.
Годината обаче е 2018-та и от GOG се чака доста повече от това да бъде просто един антикварен магазин. Вече можете да откриете доста нови инди заглавия в неговия азбучник. Освен това програмата е благосъстоятелност на CD Projekt, тъй че може да си поръчате целия набор The Witcher на извънредна цена. Наскоро беше въведена и функционалността GOG Connect, която трансферира библиотеката ви с игри от Steam в GOG, въпреки че има още доста какво да се желае от нея. Пък и контролът на наличието тук е доста по-стриктен.
3Itch.io

Да, даже и търговецът Itch.io си има личен десктоп клиент. Той ви икономисва многото непотребни файлове, които се натрупват в компютъра ви, в случай че изтеглите играта от уеб страницата (или най-малко по този начин ви карат да си мислите). Тук може да откриете неповторими инди заглавия, недостъпни на никое място другаде. На разположение са и огромни обществени полемики, където геймърите могат да споделят усещанията си от игри. Не очаквайте обаче някакви спомагателни функционалности – тук просто поръчвате и играете.
4Origin

Отговорът на Electronic Arts против експанзията на Valve е платформата Origin. Това обаче не значи, че каталогът ѝ е стеснен единствено до ЕА ексклузиви. Компанията е закупила и известните заглавия на CD Projekt, Ubisoft и Capcom и на самостоятелни студия. Ако не ви харесва Simcity, постоянно може да промените на Cities Skylines. Или в случай че новата Battlefield не бе каквото очаквахте, развлечете се с нещо ексцентрично като Batman: Arkham Origins.
Освен това ЕА започва програмата Origin Access, която предлага огромна част от каталога игри единствено против месечно възнаграждение. Вече няма потребност да купувате всички заглавия поотделно. Като цяло Origin е мястото за намиране на всички огромни имена в гейминг промишлеността, от огромните ААА титани до бижутата в инди жанра.
5Windows Store

Преживяването в каталога на Microsoft в действителност е мъчно за формулировка. На първо място, компанията е доста зле с тактиката – единствено в Microsoft Store може да видите идиотски мобилни игрички като Candy Crush паралелно до огромните франчайзи Gears of War или Halo. Но, схваща, щом игрите са изтеглени непосредствено от каталога на основателя на Windows, е обезпечено, че ще работят оптимално на системата… нали? Все отново е значимо да отбележим, че издателите Warner Bros и Capcom също оферират своите огромни заглавия тук. Така че в случай че сте способни да преглътнете цялостния безпорядък, Microsoft Store може да се окаже не толкоз неприятно място за пазар за положителни районен съд игри.
6Battle.net

Battle.net е предлагането на Blizzard Entertainment за районен съд платформа. Освен огромните шлагери Overwatch и WoW обаче към този момент може да откриете и изданията на Activision, като Destiny 2 и скоро и CoD: Black Ops 4. Можете и да стриймвате във Фейсбук непосредствено от клиента. От друга страна, в случай че сте си взели игра на Blizzard, наложително ще би трябвало да инсталирате и Battle.net. Но като цяло клиентът е лек и не нервира с непотребни вести, тъй че няма да ви пречи доста.
7Bethesda Launcher

Досега беше елементарно да потребителите да пренебрегват съществуването на клиента на Bethesda. Макар че Elder Scrolls Legends изискваше профили в bethesda.net, беше допустимо да играете заглавието и от Steam без инсталиране на спомагателна стратегия. Илюзията обаче е вдигната – Fallout 76 ще е съвместима само с Bethesda Launcher и единствено от там ще може да закупите играта.
Като цяло приложението не може да предложи доста – тук са включени само игрите на Bethesda. Наскоро разработчикът вкара функционалността за лъчение на видео непосредствено в Twitch (подобно на Battle.net). Извън това, обаче, тази опция не може да ви предложи нищо повече.
8UPlay

Платформата UPlay е годна единствено за едно нещо – да играете игри на Ubisoft. Извън това клиентът не може да ви предложи нищо. Лесно бихме го нарекли и „най-дефектната платформа за районен съд компютри“. Ако си купите игра на Ubisoft от Steam, тя първо започва през този клиент, по-късно извършва UPlay и чак тогава започва и самата игра. Понякога Ubisoft пуска някое гратис заглавие или ликвидация. Но като цяло, в случай че не ви се играе Assassin’s Creed, няма друга причина, заради която да желаете да инсталирате UPlay.



Това са нашите оферти за гейминг платформи за лични компютри отвън света на Steam. Изборът е огромен и единствено на вас ви остава да решите кой азбучник е по-подходящ за вас. И въпреки решението на Valve да предлага максимума функционалности, постоянно може да останете удовлетворени от продуктите на конкуренцията, които постоянно се оказват по-лесни за прилагане и по-леки за компютъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР