GettyImages Около 3 на милион са отчетените тежки алергични реакции като

...
GettyImages
Около 3 на милион са отчетените тежки алергични реакции като
Коментари Харесай

Kолко чести са тежките алергични реакции след ковид ваксина?

 GettyImages Около 3 на милион са регистрираните тежки алергични реакции като обриви с отоци при слагане на имунизацията " Пфайзер ", 5 на милион са за " Модерна " и 8 на милион за " Астра Зенека ". Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Мария Стаевска, шеф на Клиниката по алергология на УМБАЛ " Александровска ".

По-думите й няма лекарство без странични реакции, единствено това, в което няма нищо, не може да даде странични резултати. Затова, в случай че нещо работи, то в действителност може да има, въпреки и рядко, странични резултати. Тя допълни, че страничните резултати при имунизациите са въпрос на имунна система и по-често се демонстрират при младежи, изразявайки се в лека болежка за към ден или лек сърбеж на мястото на имунизацията.

Болката на мястото на инжектиране нормално до другия ден изчезва. Температурните реакции са с 1-2 дни най-много дълготрайност. Така че, това не е нещо притеснително, счита тя.

Според алергологът тези, които са имали странични реакции при други медикаменти, е хубаво да бъдат съветвани със експерт и да си създадат проби. " От опита, който имаме с много пациенти към този момент, съвсем не сме забелязали странични реакции, изясни доктор Стаевска.

Тя описа още, че с смут видяла в личния й Facebook какво имало във имунизациите и даже се изненадала по какъв начин някой си прави труда да основава такива видеа, че надали не във имунизациите има някакви токсини, страшни неща, добави експертът.

Абсурдното пристигна, когато след изброяването на страшните съставни елементи, се приключи, че има и радиоактивност, изрази възмущението си алергологът.

Рискът от тромбози в действителност е рисков. Макар и доста рядко, във имунизацията на " Астра Зенека " особено е обърнато внимание на това, в тази посока са мониторирани и РНК имунизациите, само че в последна сметка това е отхвърлено. Наистина има и по-голяма периодичност при " Джонсън ", добави доктор Стаевска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР