Във връзка с предстоящото изграждане на пристройка за две яслени

...
Във връзка с предстоящото изграждане на пристройка за две яслени
Коментари Харесай

Започва нещо много важно за детска ясла във Варна

Във връзка с идното създаване на пристройка за две яслени групи към Детска ясла №7 " Роза “ в регион " Приморски “, дирекция " Здравеопазване “ осведоми, че на 03.06.2024 година (понеделник) стартира унищожаване на дървесна растителност, попадаща в обсега на строително-монтажните работи на обекта. Установено е, че дърветата биха заплашили здравето на децата, когато кампусът влезе в употреба, разясниха от дирекцията. Двадесет и шест иглолистни и широколистни дървета, подобаващи за детска ясла, ще бъдат засадени като отплата на подлежащите на унищожаване 16 дървета в двора на яслата.

Това се прави за запазване здравето на децата, родителите и чиновниците на детското заведение, както и за основаване на безвредни условия за развъждане на малчуганите, прецизираха специалисти в Общината.

За премахването на посочената растителност има издадени заповеди на кмета на община Варна. От дирекция " Здравеопазване “ прецизират, че по време на тези действия детската ясла ще работи в нормалния си режим, без смяна в графика на занятията.

Проектът за създаване на пристройка за две яслени групи към съществуващите здания на Детска ясла №7 " Роза “ се осъществя по " Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения “ 2020 – 2022 година на Министерството на образованието и науката.

Програмата има за цел финансиране на материалната база, която подсигурява здравословни и качествени условия за децата в детските ясли, детските градини и учебните заведения. Тя планува посредством построяването на нови здания за детски ясли и разширението на съществуващите посредством пристройки и надстройки да се понижи дефицитът на свободни места и да се основат условия за здравословна среда и обикновено физическо и психическо развиване на децата.

Стойността на обекта е 2 793 180 лева, като безвъзмездното финансиране по програмата е в размер на 600 000 лева Новата постройка е проектирана в североизточната част на парцела, директно до съществуващия административен блок на детската ясла. Пристройката ще има независим вход и директна вътрешна връзка с административния корпус. Ще бъдат построени и две нови площадки за игра на децата от новите яслени групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР