Getty Images/Guliver Photos 17-годишна българска ученичка беше хваната от охраната на

...
Getty Images/Guliver Photos
17-годишна българска ученичка беше хваната от охраната на
Коментари Харесай

Наша ученичка се изложи в Рим, разписа се върху Колизеума

Getty Images/Guliver Photos 17-годишна българска ученичка беше хваната от защитата на Колизеума в Рим да изписва буквата " М " върху стена на монумента, заяви осведомителната организация " Анса ". Това станало на 28 април следобяд по време на аудиенция в най-известния италиански археологически комплекс. Българката, чието име не се оповестява, била на екскурзия със съученици и учители. Те били дружно и при визитата в Амфитеатъра на Флавиите, както е прочут Колизеумът. Момичето желало да напише цялото си име, или минимум буквите на името и семейството си, само че съумяло да изпише единствено буквата " М ". Точно в този миг се намесили хора от вътрешната защита.

Българката била отведена в полицейския сектор на " Пиаца Венеция ", където била разпозната и против нея бил написан доклад, само че без да бъде задържана. Той било препратен на прокуратурата, както е процедурата в тези случаи. Само преди дни в Колизеума се опита да се разпише и израелско семейство. 39-годишна жена изписа буквите ЕIAAP на мъжа си, своите и на децата си, преди да бъде хваната в крачка.

" Това е проява на необятно разпространено невежество и на неналичието на просвета и познаване на посещаваните места и монументи. Това, което прави усещане, е, че става въпрос все за туристи, които идват от чужбина, с цел да опознаят сърцето на Западната цивилизация ", разяснява директорката на Колизеума Алфонсина Русо.

По еднакъв метод се прочу и българският футболист Благой Георгиев, чието име се напомня постоянно от италианските летописи, само че не поради спортни, а поради вандалски изяви. Това е по този начин, тъй като през 2015 година българинът беше заловен в крачка да изписва името на тогавашната си избраница Есмер върху партера на стена от Колизеума. Георгиев беше отведен в близкия сектор на карабинерите, където беше написан доклад по случая. И различен българин изчегърта през 2017 година с монета името на обичаната си върху древноримска стена – на Палатинския рид на ул. " Сан Бонавентура ". Жестът му обаче беше докладван на полицията от будни минувачи. Италианският закон планува в тези случаи санкция от 100 до 8000 евро, както и затвор от 6 месеца до 3 година, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР