Героите, които са загивали на фронта по време на Втората

...
Героите, които са загивали на фронта по време на Втората
Коментари Харесай

Ген. Иван Мечков: Българският парашутизъм има нужда от кадри и съвременно оборудване

Героите, които са загивали на фронта по време на Втората международна война да би трябвало да бъдат тачени и да имат почтени наследници. Такова обръщение насочи за Деня на парашутиста почетния ръководител на Съюза на парашутистите в България ген. Иван Мечков в утринния блок " Добро утро, България " на " Радио Фокус " . По думите му в историята на България е потвърдено, че българинът е добър боец и няма изгубено знаме по време на всички водени борби – от основаването на страната до днешни дни. На въпроса от какво имат потребност парашутистите в България, ген. Мечков съобщи, че липсват фрагменти и модерно съоръжение.

" Първо, мъчно се намират фрагменти, второ, към момента оборудването изостава от това, което би трябвало да имат актуалните специфични елементи, тъй като в полза на истината след Втората международна война парашутите минават в специфични елементи, тъй като с появяването на вертолетите парашутът губи своето стратегическо значение. Куца ни подборът на персонален състав и с оборудването на нужните модерни въоръжения и материални средства “, добави той.

По думите на генерала в продължение на десетилетия е дискутиран въпросът с неналичието на фрагменти и съоръжение. " Хубаво е, че най-малко се сътвори команда на специфичните сили, по този начин както е в редица натовски армии, което е крачка напред. Но са прекомерно малко като персонален състав, прекомерно зле са оборудвани и изпитват известни компликации в образованието и подготовката си. “, разяснява той.

По въпросът с войната в Украйна, ген. Мечков не изрази вяра. " Личното ми мнение е, че скоро няма да се оправят нещата, войната доста се стегна, войната е доста неприятно нещо. Така наречената,,специална военна интервенция “ ще продължи до тогава до момента в който двете страни, в това число Съединени американски щати, Европейски Съюз, Русия и Украйна не седнат на масата на договарянията. Нещата в действителност излязоха отвън надзор, само че те не са зародили за един ден и заради редица стечения на събитията, неспазване на обещания, на контракти стигнахме до този проблем “, безапелационен е ген. Мечков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР