Германците се гордеят с бирата, но в международен план немските

...
Германците се гордеят с бирата, но в международен план немските
Коментари Харесай

10-те страни, в които се пие най-много бира

Германците се гордеят с бирата, само че в интернационален проект немските пивовари от дълго време са отстъпили лъвския къс. Бизнес всекидневникът “Ханделсблат ” сформира ранглиста на страните, където се създава най-вече бира. Ето по какъв начин наподобява челната десетка.

1. Китай – 489,99 млн. хектолитра

Жаждата за бира на китайските консуматори е неутолима и от години китайският пазар регистрира бърз напредък. Поради тази причина огромните международни концерни се пробват да се наложат в Китай, макар че доста китайци към момента избират продукцията на дребни районни пивоварни.

2. Съединени американски щати – 225,34 млн. хектолитра

Американците изгубиха купата “най-големи консуматори на бира ”, само че остават измежду най-важните пазари. Сред най-предпочитаните марки са леките бири като “Бъд лайт ”, “Милър лайт ” или “Корс лайт ”.

3. Бразилия – 133 млн. хектолитра

Родината на най-големия пивоварен тръст в света “ИнБев ” е най-големият пазар на бира в Южна Америка. Биреният колос създава водещите марки “Брахма ” и “Антарктика ”.

4. Русия – 98,14 млн. хектолитра

Руснаците се известни по целия свят с привързаността си към тостовете, само че тази популярност има и тъмна страна. В някои района на страната алкохолизмът се е трансформирал в обществен проблем, а президентът Владимир Путин разгласи ограничения за битка със зависимостта. Консумацията на бира обаче продължава да се усилва.

5. Германия – 95,55 млн. хектолитра

Въпреки всички обичаи жаждата за бира на германците постепенно отслабва. Пивоварните се оплакват от спад в търсенето, а опасенията от нови сливания в сектора пораства. От години най-предпочитаната марка бира е “Йотингер ”.

6. Мексико – 81,5 млн. хектолитра

За производството на бира в Мексико има единствено приблизителни данни, защото не се води публична статистика. Със сигурност обаче мексиканците са във водещата десятка, а мексиканската бира “Корона ” е обичана в доста страни.

7. Япония – 45,7 млн. хектолитра

Най-новото откритие от Япония – замразена бира. Бирените измислици в страната така и така не се придържат към немския пример на “Закона за чистотата на бирата ”. Най-известната японска марка бира е “Кирин ”.

8. Англия – 45,7 млн. хектолитра

Бирата от Англия може и да няма високия престиж на немската, само че британците са измежду водещите “бирени народи ” в света. Няма значение, че най-известната пивоварна “Скотиш енд Нюкасъл ” от 2008 година е задгранична благосъстоятелност.

9. Полша – 37,85 млн. хектолитра

На Европейското състезание по футбол сигурно се изляха реки от бира, а полските марки като “Лех ” са известни и в чужбина.

10. Испания – 33,6 млн. хектолитра

Испанците избират локалното вино, само че не се отхвърлят и от бира. Най-известните марки на полуострова са “Сан Мигел ”, “Дам ” и “Крускампо ”.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР