Германците разчитат все повече на електрическите автомобили. Резултатът - електромобилността

...
Германците разчитат все повече на електрическите автомобили. Резултатът - електромобилността
Коментари Харесай

Германия е първенец по отношение на електрифицирането на автопарка

Германците разчитат от ден на ден на електрическите коли. Резултатът - електромобилността се развива по-бързо от всяка друга европейска страна. Всеки трети новорегистриран в Европа през 2021 година електрически автомобил се движи по немски пътища. Това демонстрират данните за първите 10 месеца на тази година.

Малко под 886 000 напълно електрически коли са продадени в 18 европейски страни от януари до октомври 2021 година Това демонстрира пазарното изследване на експерта по данни за електронни коли Schmidt Automotive Research. Това значи, че броят на новите регистрации на чисто електрически транспортни средства се е нараснал с 80 % в съпоставяне със същия интервал на 2020 година

Най-големият западноевропейски авто пазар също е водещ по брой регистрации - Германия до октомври са издадени 267 000 документа за регистрация на транспортни средства за акумулаторни електрически транспортни средства - т.е. за всяко трето новорегистрирано електрическо транспортно средство в Европа. Това е нарастване от 120 % в съпоставяне със същия интервал на 2020 година

Големи европейски пазари за напълно електрически транспортни средства сега също са Англия (141 000), Франция (122 500) и Норвегия (89 000). Италия (166 %, 52 300 автомобила), Австрия (152 %, 26 500 коли) и Швеция (126 %, 42 000 автомобила) записват висок растеж в регистрацията на напълно електрически коли в съпоставяне със същия интервал на миналата година - въпреки и в по-ниско безусловно равнище.

Дори във Финландия, където към октомври 2021 година единствено 7612 чисто електрически транспортни средства излязоха на улиците, броят на регистрациите се е нараснал със 160 % в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Бумът на електромобилноста в Германия евентуално ще продължи поради държавни дотации (като бонус за нововъведения за закупуване на електрически автомобили), увеличение на продуктивността и пробега с едно зареждане, и разширението на инфраструктурата за зареждане – фактори които ще продължат да го подхранват.

Новото федерално държавно управление преследва амбициозни цели - до 2030 година най-малко 15 милиона изцяло електрически коли би трябвало да се движат по немските пътища. Освен това съдружното съглашение планува един милион публични зарядни точки до 2030 година, множеството от които ще са станции за бързо зареждане. Новото държавно управление желае да усъвършенства финансирането за разширение на инфраструктурата за зареждане и да отстрани пречките в процесите на утвърждение, мрежовата инфраструктура и изискванията на мрежова връзка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР