Германското военно контраразузнаване (МАД) ще бъде ръководено от жена за

...
Германското военно контраразузнаване (МАД) ще бъде ръководено от жена за
Коментари Харесай

Германското военно контраразузнаване за пръв път ще има за шеф жена

Германското военно контраразузнаване (МАД) ще бъде ръководено от жена за пръв път в историята си, откакто беше оповестено, че юристът Мартина Розенберг ще бъде новият началник на службата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер е уведомила за назначението комисията на немския парламент по защитата, оповестиха пред ДПА участници в съвещанието.

Розенберг, която до момента работеше като профилиран юрист към немските въоръжени сили по дисциплинарни производства против военнослужещи, ще размени на поста ръководител на МАД Кристоф Грам.

Кадровите промени стават факт, откакто Крамп-Каренбауер се зарече да покаже неотстъпчивост против десния екстремизъм в Бундесвера, след редица кавги, в това число разформироването на цяла рота от елитните армейски сили за специфични интервенции КСК (KSK).

Считано от този месец Грам е освободен от служба. Крамп-Каренбауер похвали напъните му за промяна, само че съобщи, че МАД, която има значима роля в следенето на екстремизма в армията, се нуждае от смяна в управлението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР