Германското списание Шпигел разкри, че негов многократно награждаван журналист от

...
Германското списание Шпигел разкри, че негов многократно награждаван журналист от
Коментари Харесай

Скандал в Шпигел: Награждаван репортер фалшифицирал статиите си от години

Германското списание " Шпигел " разкри, че негов неведнъж награждаван публицист от години е фалшифицирал публикациите си, съобщи Франс прес. В неделя той е подал оставка.


В началото на месеца 33-годишният Клаас Релотиус е получил премията " Репортер на годината " за публикация за млади сирийци, които провокирали избухналата през 2011 година революция в Сирия.

Релотиус е бил упрекнат от собствен сътрудник, с който е работил по тематика при границата на Мексико и Съединени американски щати и в последна сметка признал, че си е измислил цитати и подиуми, на които не е участвал.

Смята се, че общо 14 негови публикации са били фалшифицирани, в това число една за йеменец, който лежал без съображение 14 години в Гуантанамо и друга, в която журналистът твърди, че интервюирал родителите на Колин Кеперник, играчът на американски футбол, който коленичеше по време на осъществяването на химна на Съединени американски щати, с цел да стачкува против расовите неравенства.

В дълга публикация по този случай сп. " Шпигел " декларира, че е шокирано от тези фалшификации.

Според изданието близо 60 публикации на Релотиус са оповестени в хартиената му версия или на уеб страницата му.

" Шпигел " ще организира следствие, с цел да откри по какъв начин тези фалшификации не са били засечени от отдела му по инспекция на публикациите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР