Германското правителство прави всичко възможно, за да намали зависимостта от

...
Германското правителство прави всичко възможно, за да намали зависимостта от
Коментари Харесай

Шолц заговори за “сериозни практически проблеми” при отказа от руско гориво

Германското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да понижи зависимостта от съветския петрол и газ допустимо най-скоро, само че има " съществени на практика проблеми " с това, сподели канцлерът Олаф Шолц на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел, оповестява вестник „ Ханделсблат “, цитирайки участниците в събитието.

Шолц изнесе отчет за енергийната алтернатива на Германия и " изненада " другите участници на срещата с него, написа вестникът.

Политикът се базира на „ практичните проблеми “ на работата на петролна рафинерия в Швед (федерална провинция Бранденбург), която преди този момент използваше единствено съветски нефт като суровина. Според Шолц това дружество доставя гориво на по-голямата част от Източна Германия, в това число летището в Берлин. Около 90% от изкопаемите горива в региона на Големия Берлин и самия Бранденбург идват от Швед. Досега държавното управление не е било в положение да обезпечи работата на централата без доставка на съветски нефт, изясни Шолц.

Предвид тези аспекти, отхвърлянето на съветските енергоносители ще изисква доста време, заключи канцлерът.

По-рано " Интернешънъл Афеърс " разгласява публикация за следствията от отхвърли на Европейски Съюз от съветския петрол и газ. „ Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че дружно с стратегия за диверсификация на доставчиците на въглеводороди се създава проект за икономисване на потреблението на всички типове сила и ускорение на прехода към възобновими източници (слънчева сила, вятър, водород, биогорива и др.).

Все още е мъчно да се планува какво ще коства ускореното занемаряване на съветските въглеводороди на европейските данъкоплатци, само че може да се допусна, че сходно санкционно ембарго може да се трансформира в „ изстрел в краката “ за самите консуматори. Планът за деяние, за който се твърди, че е разгласен от ръководителя на Европейска комисия, е ориентиран за идващите пет години - до 2027 година, а разноските за неговото осъществяване ще изискват отпущането на спомагателни 210 милиарда евро.

Ръководството на Европейския съюз, когато взема дефинитивно решение по този въпрос, също би трябвало да вземе поради „ подводните камъни “ на сходни прибързани дейности. Дори в случай че Брюксел и обособените държави-членки на Европейски Съюз съумеят да убедят страните от Близкия изток да усилят размера на износа на нефт и газ към европейския пазар, с цел да заменят доставчиците от Русия, сходна диверсификация на енергийните източници може да отнеме много дълъг интервал от време. (до няколко години).

Освен това потенциалът на морските връзки е стеснен от опциите на Суецкия канал, Баб ел-Мандеб и Ормузкия пролив. Инцидентът с контейнерния транспортен съд „ Евър Гивън “, затънал в Суецкия канал през март 2021 година показва директната взаимозависимост на цените на петрола на международния пазар от работата на канала “, се споделя в публикацията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР