Общо 16 кадети от Випуск 2024 Цар Симеон Велики“ на

...
Общо 16 кадети от Випуск 2024 Цар Симеон Велики“ на
Коментари Харесай

16 кадети от колежа към Военноморското училище във Варна получиха първо звание

Общо 16 кадети от Випуск 2024 „ Цар Симеон Велики “ на Професионалния старшински лицей към Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) във Варна получиха през днешния ден първо старшинско/сержантско звание. Тържествената гала се организира пред паметника на патрона на учебното заведение Никола Вапцаров в двора на флотската Алма матер.

Първенец на випуска е младши сержант Иван Димитров. Той бе награден с предметна премия – книга на историческа тема, както и икона на Св. Николай Чудотворец от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

Той поздрави випуска с сполучливото му дипломиране и му пожела здраве, благополучие, благоденствие и попътен вятър.

От през днешния ден съвсем всички от вас прекрачват прага на сержантския и старшинския корпус на въоръжените сили на Република България, преминавайки в едно ново качество вие поемате нелеката роля да бъдете младите тактически водачи, т.е. вие директно да ръководите активността на вашите подчинени курсанти, матроси и бойци, сподели в словото си проф. Медникаров. 

Той пожела на завършващите сполучлива работа и ги прикани да помнят наученото от техните командири и инструктори в колежа. 

На церемонията участваха регионалният шеф на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът на общината Илия Коев, близки и родственици на кадетите от випуска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР