Германското правителство одобри законопроект за облекчаване на правилата за смяна

...
Германското правителство одобри законопроект за облекчаване на правилата за смяна
Коментари Харесай

Германското правителство прие план за облекчаване на правилата за смяна на пола

Германското държавно управление утвърди законопроект за облекчение на разпоредбите за промяна на пола, който възнамерява да внесе за гласоподаване в Бундестага, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Управляващата в Германия лявоцентристка коалиция възнамерява реформиране на съществуващата система, която е учредена на закон за транссексуалните от 1980 година, който изисква лицата, искащи да си сменят пола, първо да се подложат на медицински прегледи, а по-късно да преминат през продължителни и скъпи правосъдни процедури.  

Новият законопроект планува транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да могат да трансформират данните за половата си принадлежност единствено с едно посещаване в локално бюро по гражданската регистрация.

Предложените законови промени не слагат възрастово ограничаване, макар че заявките на деца под 14 година ще би трябвало да бъдат подавани от родител или аставник.

Германската министърка по въпросите на фамилията Лиза Паус дефинира досегашния закон за транссексуалните като дискриминационен. " Най-сетне слагаме завършек на това ", означи Паус.

Правосъдният министър Марко Бушман изрази убеденост, че законът ще бъде признат от Бундестага. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР