Германското правителство не смята руските президентски избори за легитимни. Това

...
Германското правителство не смята руските президентски избори за легитимни. Това
Коментари Харесай

Германия не признава легитимността на руските президентски избори

Германското държавно управление не счита съветските президентски избори за законни . Това заяви на брифинг представителят на кабинета Кристияне Хофман, представена от ТАСС.

" В момента не водим разговор с Владимир Путин, тъй че в този момент въпросът не стои ", сподели тя, отговаряйки на въпроса по какъв начин немските управляващи имат намерение да се обадят на Путин - " президент или държател ". " Но споделих ясно, че не признаваме тези избори за законни ", сподели Хофман.

" Канцлерът Олаф Шолц не поздрави Путин за успеха му, както знаете, ние не считаме по този начин наречените избори в Русия нито за свободни, нито за почтени ", сподели говорителка на кабинета. " Резултатът наподобява е прочут авансово. Това, по наша оценка, бяха недемократични избори " , добави тя, потвърждавайки, че вотът е протекъл в " атмосфера на заплашване и арести ". " В Русия няма независимост на изразяване; Русия е, както канцлерът към този момент сподели, тирания ", продължи Хофман. Представителят на държавното управление увери, че Германия при никакви условия няма да признае резултатите от изборите " на украински територии ".

Хофман призна, че " контактите с Русия към този момент са сведени до най-малко " . " Имаме кардинална подготвеност, в случай че е подходящо, да беседваме с Путин, само че към този момент това не е планувано ", увери тя.

На собствен ред представителят на немското външно министерство Себастиан Фишер сподели, че външното министерство просто ще се обади на съветския водач Путин, както до момента. Външният министър Аналена Бербок сподели пред кореспонденти в Брюксел, че съгласно нея гласуването в Русия е " избор без избор ".

За забавен подробност насочва Bild. На въпрос какво послание ще бъде употребявано към Владимир Путин " президент " или властимащ, Фишер декларира, че напоследък ведомството употребява единствено семейството " Путин ", без каквото и да е публична купа. 

" Провеждането на по този начин наречените избори на части от териториите на Украйна, Молдова и Грузия опонира на интернационалното право ", сподели министърът. Тя удостовери информацията на ръководителя на дипломатическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел, че Съветът на Европейски Съюз на равнище външни министри  срещу Русия, свързани със гибелта на Алексей Навални . Според Бербок Европейски Съюз има намерение да отдели още 5 милиарда евро в помощ на Киев.

В неделя представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в отговор на рецензиите на немското външно министерство за президентските избори в Русия и антируската политика на НАТО сподели пред ТАСС, че " цялата страна се сплоти и отвърна на удара ".
 Руски самостоятелни наблюдаващи нарекоха изборите
Руски самостоятелни наблюдаващи нарекоха изборите " насмешка "

Според тях, тридневните избори не могат да се смятат за истински
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР