Германското първенство ще бъде подновено още идната седмица, твърди Ройтерс

...
Германското първенство ще бъде подновено още идната седмица, твърди Ройтерс
Коментари Харесай

Ройтерс: Сигурно е! Бундеслигата се завръща след седмица


Германското състезание ще бъде възобновено още идната седмица, твърди " Ройтерс " по информация от свои източници. Това би трябвало да се случи на 15 май - евентуално с обичайния един петъчен дуел. Официално всичко ще стане ясно на следващия ден, когато канцлерът Ангела Меркел ще разгласи идващия стадий от разпределяне на ограниченията в страната. Това ще бъде първият важен шампионат, който ще рестартира.

Футболистите от Бундеслигата упражняват от много време насам при строги ограничения за сигурност, а през вчерашния ден пълноценни групови занимания стартира последният в класирането Падерборн 07.

 Херта в профил Калу поради насмешка с COVID-19

Вече по един път за ковид бяха тествани всички футболисти и спортно-технически личен състав на 36-те клуба от двете Бундеслиги – общо 1724 души. Резултатите са повече от положителни – единствено 10 инфектирани, като съгласно New York Times множеството от тях нямат признаци. Те са изолирани и ще прекарат 14-дневна карантина. Имена не се разкриват, само че се знае, че трима от тях са от Кьолн – двама футболисти и един физиотерапевт.

Вече в ход е наново регулиране за COVID-19, като от Кьолн и Падерборн 07 оповестиха, че при тях няма регистрирани нови случаи на инфектирани.

Със сигурност мачовете ще са без аудитория. До края на сезона в елита остават 9 кръга, както и три срещи в шампионата на Купата на Германия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР