Германското министерство на отбраната опроверга тиражиран от подчинени на Кремъл

...
Германското министерство на отбраната опроверга тиражиран от подчинени на Кремъл
Коментари Харесай

Германия опроверга руски фейк, че в Украйна бил унищожен танк Leopard с германски екипаж

Германското министерство на защитата опроверга тиражиран от подчинени на Кремъл съветски медии фалшив, че на фронта в Украйна бил „ погубен “ немски танк Leopard " с екипаж на Бундесвера ".

" В Украйна няма немски танкови екипажи ", разяснява формален представител на министерството пред Дойче веле.

В обявата се припомня, че на 23 септември в съветски пропагандистски медии се появиха известия, в които се твърдеше, че съветски военни унищожили „ предаден на Украйна танк Leopard с напълно немски екипаж ", формиран от военни на Бундесвера.

Като източник беше посочен неизвестен " пълководец на разследваща група, настояща на запорожкото направление ". Според изявленията, този пълководец бил с „ положително притежаване “ на немски език и декларирал, че целият екипаж на танка бил погубен, а механикът-водач бил тежко ранен и почнал да крещи " Не стреляйте ". Според разказания от съветските медии сюжет, механикът умрял от загуба на кръв, само че преди този момент споделил, че е „ военнослужещ от Бундесвера ".

Руската агитация постоянно " унищожава " танкове Leopard. През юни съветското военно министерство съобщи, че в Украйна са унищожени такива танкове, като сподели видео, на което беше сниман удар по комбайни.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР