Германското издание Ди Велт“ публикува обширна статия за осуетен преврат

...
Германското издание Ди Велт“ публикува обширна статия за осуетен преврат
Коментари Харесай

Опит за преврат в Германия, агенти извършват обиски и арести в цялата страна

Германското издание „ Ди Велт “ разгласява обширна публикация за осуетен прелом тъкмо в деня, която се навършва една година от ръководството на обединението „ Светофар “. Това най-големият удар до момента против по този начин наречените " жители на Райха ". 3000 сътрудници на специфичните елементи от федералните и щатските държавни управления претърсиха повече от 130 обекта в няколко федерални провинции рано сутринта в сряда, които се приписват на група " Граждани на Райха ". Арестувани са 25 души. Федералната прокуратура проверява съмнение за основаване на терористична организация.

Според изказване на Федералната прокуратура членовете на групата са преследвали задачата „ да преодолеят съществуващата държавна система в Германия и да я заменят със своя лична форма на ръководство, която към този момент е създадена в общи линии ". Те са били наясно, че тази цел " може да бъде реализирана единствено посредством потребление на военни средства и принуждение против представители на страната ".

" Гражданите на Райха " също са обмисляли " убийства ". Според изказването на управляващите " военната ръка " е трябвало да наложи плануваното завладяване " със мощ на оръжието ".

Претърсените обекти включват и жилищните пространства на Биргит Малсак-Винкеман, някогашен член на Бундестага от AfD. Репортери от WELT следиха по какъв начин към 6 часа сутринта специфични елементи дойдоха пред терасовата къща в берлинския жилищен регион Wannsee и разрушиха входната врата с таран. Длъжностните лица също започнаха дейности против член на остаряло благородническо семейство и някогашни членове на „ Командването на специфичните сили “ на Бундесвера.

Според кръгове по сигурността един от фокусите на нападенията е Баден-Вюртемберг. Само там за информация от WELT са претърсени към 30 обекта. Властите започнаха дейности против хора, за които се твърди, че обществено са клеветили и заплашвали лекари по врeме на Covid пандемията.

 

В случая с педиатър, да вземем за пример, се споделя, че обвинените са залепили стикери с негова фотография по стени, коли и пощенски кутии. Свързаният надпис може да се преведе като " последваща спринцовка " или " идващ изстрел ". Подобни закани получиха и други лекари и политици.

Все още не е ясна ролята на политика на AfD в групата, написа изданието. Най-известната фигура, приписвана на групата, е някогашен парламентарист: Биргит Малсак-Винкман е член на AfD и беше член на Бундестага от своята партия от 2017 до 2021 година Наблюдатели ги приписаха на екстремисткото " крило " на партията.

След като напусна Бундестага, Малсак-Винкман се върна в Берлинския областен съд като арбитър. Твърди се, че за подготовката на плануваното завладяване на властта е основан самобитен " кабинет в сянка ", отпред с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е измежду обвинените. От управляващите към момента не е изтекла информация за ролята на Малсак-Винкеман в групата " Райхсбюргер ".

Друг хипотетичен член на Райхсбюргерската група също може да се смята за обществена фигура: принц Хайнрих XIII. Ройс произлиза от остаряло благородническо семейство. Домът на Ройс ръководи области в днешна Тюрингия до Ноемврийската гражданска война от 1918 година Останалият клон на фамилията има крепости, наред с други места, в Долна Австрия, покрай Лайпциг и покрай Заалфелд в Тюрингия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР