Германското финансово разузнаване твърди, че случаите на са скочили с

...
Германското финансово разузнаване твърди, че случаите на са скочили с
Коментари Харесай

Скок при случаите на пране на пари в Германия

Германското финансово разузнаване твърди, че случаите на са скочили с 50% през 2019 година
Германският федерален отдел за битка с прането на пари записва рекордни 114 914 случаи, при които се подозира, че става дума за пране на пари и финансиране на тероризъм, заяви берлинският вестник „ Тагесшпигел “, съобщи БГНЕС.
Това съставлява скок от съвсем 50% спрямо миналата година.
Според авансово копие на годишния отчет на Финансовото разузнаване (FIU) за 2019 година, оповестен от вестника, по-голямата част от тези случаи са били свързани с немски банки и други финансови институции, както и от нотариуси и сътрудници по недвижими парцели.
Случаите са били свързани с общо 355 000 подозрителни покупко-продажби.
" Един от проблемите за нас е, че наказателното гонене на прането на пари в Германия не е обичайно открито ", сподели ръководителят на FIU Кристоф Шулте пред „ Тагесшпигел “, представен от организацията.
В годишния си отчет за предходната година службата записва малко над 77 000 случая на пране на пари и означи " изключителна накърнимост " на пазара на недвижими парцели в, когато стана дума за съмнителни бизнес покупко-продажби.
Германските депутати одобриха редица ограничения против прането на пари през ноември в опит да се оправят с казуса и да приведат страната в сходство с директивите на Европейски Съюз. Наред с другите промени законодателството наложи по-строги разпореждания, задължаващи сътрудниците за недвижими парцели, нотариусите, търговците на благородни метали и аукционните къщи да заявяват съмнителни покупко-продажби.
Антикорупционната група прикани Германия да организира промени, откакто откри, че към 30 милиарда евро противозаконни средства са били трансферирани в немските недвижими парцели през 2017 г.  Според " Трансперънси Интернешънъл " незаконните мрежи, изключително италианската мафия, са съумели да се възползват от малките врати в закона за пране на пари посредством парцели в Германия. По данни на организацията 15-30% от всички доходи от незаконни действия се влагат в недвижими парцели, било посредством създаване и възобновяване, или посредством покупка, продажба и отдаване чартърен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР