Германският военен производител Krauss-Maffei Wegmann (KMW), заедно с гръцката компания

...
Германският военен производител Krauss-Maffei Wegmann (KMW), заедно с гръцката компания
Коментари Харесай

Гърция се готви да модернизира стотици 40-годишни танкове

Германският боен производител Krauss-Maffei Wegmann (KMW), дружно с гръцката компания EODH и испанската Duma са предложили модернизационен пакет за танковете Leopard 1A5 на южната ни съседка, оповестява Defense News.

Атина стартира да купува бронирани машини от модела още през 1983 година През годините в Гърция бяха доставени разнообразни модификации, които в следствие бяха осъвременени до стандарт A5+ в границите на план за над 230 млн. $. Макар на въоръжение към този момент да има и огромен брой от доста по-съвременните Leopard 2, към момента към 500 бройки от първата версия остават в строя.
 Leopard 2 - танкът, с който Украйна желае да завоюва войната
Какво съставлява танкът, с който Украйна желае да завоюва войната

Бойната машина може да даде на Киев доста преимущество, само че не липсват и опасности

" EODH, взаимно с истинския производител KMW и (производителя на електроника) Duma е създала пакет, който подсигурява, че танкът ще е подготвен за бойна приложимост за най-малко още две десетилетия ", разяснява пред онлайн изданието шефът по бизнес развиването на гръцката компания.

В офертата, показана на генщаба по-рано през този месец, влизат усъвършенствания по линия на подвижността, успеваемостта на въоръжението и отбраната на " леопардите ". Предвижда се внедряване на нова система за надзор на стрелбата с нов модерник, осъвременен купол и механизми за надзор на главното оръдие.

Така машината от Студената война ще получи напълно цифрова отворена архитектура и ще може да употребява, да вземем за пример, установка за отбрана от дронове, самонасочващи се противотанкови ракети и лични бойни безпилотници.

Според Defense News италианската компания Leonardo също е предложила услугите си на гръцкия генщаб. Който и да бъде определен, планът ще е най-значимата рационализация на платформата на Leopard 1 през последните над 30 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР