Германският вестник Handelsblatt съобщава, че е получил 100 GB данни

...
Германският вестник Handelsblatt съобщава, че е получил 100 GB данни
Коментари Харесай

Теч на данни от Tesla показва хиляди оплаквания от системата Autopilot

Германският вестник Handelsblatt оповестява, че е получил 100 GB данни от " няколко вътрешни информатори " в Tesla, които демонстрират, че компанията е получила хиляди недоволства за функционалностите на своята система Autopilot през последните години. “Колекцията ” съдържа 23 000 вътрешни файла с недоволства от далечната 2015 година до март 2022 г.     Съобщава се, че в границите на този интервал от време автомобилният производител е получил 2400 недоволства за проблеми със самоускорението и 1500 за такива със спирачната функционалност. Последните включват 139 сигнала за непреднамерено спешно прекъсване и 383 поради подправени предизвестия за конфликт.     Освен това се оповестява, че файловете включват повече от 1000 отчета за произшествия и таблица с 3000 случая, при които водачите са изразили опасения за сигурността на системата за подкрепяне на лидера. Въпреки че множеството от докладваните произшествия са се случили в Съединени американски щати, някои от недоволствата са пристигнали от притежатели в Европа и Азия. От Handelsblatt декларират, че са се свързали с десетки клиенти, чиито имена попадат в листата, с цел да потвърдят информацията, като някои от тях даже са споделили видеоклипове.    

Съобщава се, че като се изключи че съдържат детайлности за хиляди недоволства, свързани с сигурността, файловете са включвали и указания за чиновниците по какъв начин да поддържат връзка с клиентите - “да не копират и споделят сигналите за произшествия в имейли или текстови известия и да не оставят информацията за тях като запис на гласова поща ”. Те са били задължени единствено устно да разискват тематиката с клиентите.  
В писмо, в което се изяснява за какво изданието е решило да разгласява информацията от “Досиетата Tesla ”, основният редактор на Handelsblatt Себастиан Матес декларира, че екип от 12 души е пресявал и оценявал информацията в продължение на шест месеца.     " Данните обрисуват картината на един пионер в производството на електрически коли, който наподобява има доста по-големи софтуерни проблеми, в сравнение с беше известно до момента. Със своя автопилот да вземем за пример. Файловете съдържат хиляди сигнали за затруднения със системите за подкрепяне на лидера - от недоволства за ненадейно прекъсване на автомобила при висока скорост до ненадейно ускорение ", написа той.     Той споделя също по този начин, че екипът му е изпратил на Tesla обстоен лист с въпроси, само че автомобилният производител е решил да не дава отговор. Вместо това Джоузеф Алм, ръководещ консултант по правосъдните каузи на Tesla, заявава, че данните са били откраднати и че не е разрешено медиите да разгласяват нелегално получена информация, с изключение на при изключителни условия. В отговора си той прибавя, че компанията счита, че " неудовлетворен някогашен чиновник " е употребявал достъпа си като сервизен механик, с цел да " ексфилтрира информация в нарушаване на подписаното от него съглашение за неразкриване на информация ", преди да напусне компанията.     Tesla има намерение да съди този някогашен чиновник за " кражба на поверителна информация и персонални данни на чиновниците ". 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР