Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер каза снощи, че с твърдия

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер каза снощи, че с твърдия
Коментари Харесай

Баварските консерватори увериха, че не се опитват да свалят Меркел от власт

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер сподели нощес, че с твърдия си метод по проблемите на миграцията неговата партия - баварския закостенял Християнсоциален съюз, не се стреми да разбие ръководещата " огромна коалиция " или пък да в профил канцлера Ангела Меркел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорейки по телевизия " А Ер Де " Зеехофер сподели, че той продължава да работи градивно с Меркел макар разликите сред тях, и уточни, че в разногласията по миграцията може да бъдат открити решения, които да удовлетворят и баварския Християнсоциален съюз.

В същото време той продължава да държи на мнението си, че за справяне с миграцията са нужни едностранни ограничения на немските граници, съобщи ДПА.

Зеехофер желае да стартира да връща мигрантите на немските граници, в случай че те към този момент са се записали като претенденти за леговище другаде в Европа. Меркел упорства, че сходни едностранни решения ще основат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.

Канцлерът е подложена на напън да реализира на срещата на върха на Европейски Съюз през днешния ден и на следващия ден обща тактика за понижаване на миграцията и да убеди своя вътрешен министър да я поддържа. Разногласията провокират спекулации, че Меркел и Зеехофер може да се разделят, което да постави завършек на настоящето немско държавно управление месеци след встъпването му в служба и вероятно даже на ръководството на канцлера.

Източници от съвещание на парламентарна комисия, на което е участвал Зеехофер, обаче споделиха, че той счита предприемането на едностранни дейности за належащо, без значение какво ще реши Европейски Съюз. Александър Добринт от Християнсоциалния съюз на Зеехофер съобщи, че партията е подготвена да вкара новия граничен надзор още идната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР