Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази намерение да възстанови контрола

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази намерение да възстанови контрола
Коментари Харесай

След убийството на дете: Германия затяга контрола към Швейцария

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази желание да възвърне контрола по границата с Швейцария след убийството на дете във Франкфурт, оповестяват международните организации. Предполагаемият причинител на убийството е живеел в Цюрих.

"Ще направя всичко допустимо, с цел да установим "умен " надзор " сред двете прилежащи страни, съобщи баварският реакционер Зеехофер пред сп. "Шпигел ". Той добави, че към момента не е разговарял с канцлерката Ангела Меркел за този план и има желание да го показа през септември.

Общо 43 000 случая на незаконно секване на немската граница са регистрирани през 2018 година "Необходимо е да се вземат ограничения ", акцентира Зеехофер.

Смъртта на 8-годишното момче, блъснато под влака на централната гара във Франкфурт, провокира мощни страсти в Германия. Предполагаемият причинител е 40-годишен еритреец, живеещ в Цюрих от 2006 година. Той не разкри претекстовете за действието си и се чака да бъде подложен на психиатрична експертиза.

Еритреецът е блъснал и майката на детето, която се избави. Според полицията той не е познавал жертвите си.

Женен, татко на три деца и до неотдавна считан за модел на интеграцията, той беше търсен от швейцарската полиция, тъй като затворил фамилията си в жилището им. Мъжът затворил при тях и съседка, която заплашил с нож.

Полицията в Цюрих заяви, че той се е подложил на психиатрично лекуване тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР