Германският външен министър Хайко Маас заяви: Винаги сме подчертавали, че

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви: Винаги сме подчертавали, че
Коментари Харесай

Иранско издание: Ще продължи транзитът на газ за Европа през Украйна!

Германският външен министър Хайко Маас съобщи: „ Винаги сме подчертавали, че даже след привършване на всички работи по построяването на газопровода Северен поток-2 и стартирането му в употреба, износът на съветски газ през Украйна също ще продължи в дълготраен проект.
Това акцентира ръководителят на немското външно министерство на взаимна конференция с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба, която се организира в постройката на немското външно министерство в Берлин.
Германският федерален канцлер Ангела Меркел по време на срещите си с съветския президент Владимир Путин също непроменяемо даваше на съветската страна изясненост, че доставките на съветски газ посредством пренос през Украйна би трябвало да продължат, макар въвеждането в употреба на газопровода Северен поток-2.
Както добавил почитан немски посланик, точно въз основа на нуждата от продължение на преноса на природен газ през територията на Украйна „ положихме старания да подсигуряваме, че съглашение за пренос на газ сред Русия и Украйна ще бъде подписано още през 2019 година " И това, акцентира Маас, постоянно е изяснявано от немския канцлер по време на предходните й персонални срещи с Путин. ”
Значението на този проблем (транзит на газ през територията на Украйна) и нуждата от продължение на доставките по директни направления, немското федерално държавно управление, както съобщи министърът на външните работи на Федерална Република Германия, постоянно се опитваше да го направи доста ясно на съветската страна на всички равнища, даже като се има поради скорошното стартиране на газопровода Северен поток-2.
Възниква въпросът каква „ нужда “ от продължение на преноса на съветски газ през територията на Украйна се има поради, в случай че планът Северен поток-2 е стартиран за непосредствено приемане на съветски газ в огромни количества и на по-ниска цена. Тук би трябвало да се подчертае, че след утежняването на руско-украинските връзки по отношение на присъединението на полуостров Крим към съветската територия, Москва ще се стреми, посредством осъществяването на плана за газопровод Северен поток-2, да доставя газ за Германия и други европейски страни непосредствено по море, с цел да се понижи зависимостта му от пренос през територията на Украйна.
Украйна от своя страна непрестанно моли към Съединени американски щати, пробвайки се да убеди последните да „ влияят “ на европейските си сътрудници, тъй че те да откажат да осъществят този план. Като се има поради, че планът е в ущърб на ползите на Съединени американски щати, които се стремят да доставят личен полутечен газ за Европа, Вашингтон се опита да окаже напън върху Германия даже със опасността от стопански наказания.
Горните изказвания на немския външен министър би трябвало да бъдат разбрани в този смисъл: Германия не може да се откаже от плана Северен поток-2, поради големите си стопански изгоди, само че също по този начин се опасява от открита борба със Съединени американски щати по този въпрос. Поради това ръководителят на немското външно министерство се пробва да даде някои гаранции на Украйна, с цел да угоди на американските сътрудници и да увери, както Украйна, по този начин и Съединени американски щати, че Северен поток-2 няма да бъде единственият път за доставка на съветски природен газ за Европа. По този метод е явно освен икономическото, само че и политическото значение на този план, както за Германия, по този начин и за Русия.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР