Германският тенисист Александър Зверев заяви, че вече играе без болка

...
Германският тенисист Александър Зверев заяви, че вече играе без болка
Коментари Харесай

Зверев щастлив, че просто играе без болка

Германският тенисист Александър Зверев съобщи, че към този момент играе без болежка и още веднъж се любува на тениса, откакто сериозна травма на глезена и последвали затруднения го извадиха от кортовете през втората половина на предишния сезон.

25-годишният Зверев, някогашен номер 2 в международната класация, се подложи на интервенция поради повредени връзки на глезена след контузията, която получи по време на полуфинала на Откритото състезание на Франция против испанеца Рафаел Надал през юни 2022 година.

След  завръщането си на корта германецът загуби във втория кръг на Откритото състезание на Австралия от 109-тия в света американец Майкъл Мо през януари и на същата фаза в Ротердам през предходната седмица от представителя на домакините Талон Грийкспоор.

Въпреки това, вицешампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година съобщи, че към този момент не е малтретиран от травми.
 Зверев позволи поврат и загуби от международния №61 в Ротердам Зверев позволи поврат и загуби от международния №61 в Ротердам
" Вече не мисля за това. Преди няколко седмици към момента усещах болежка в крайници си ", сподели Зверев пред кореспонденти в Доха, представен от Ройтерс. " Всичко се движи в вярната посока и към този момент чувствам, че мога да играя много свободно ".

" Чувствах се по този начин и в Ротердам. Смятам, че там играх доста по-добре, в сравнение с през предходните седмици, макар че изгубих втория кръг.Очаквам с неспокойствие идващите няколко седмици и се надявам, че последователно ще възвърна положителната си форма ", добави той.

Според тенисиста вероятността да отсъства месеци наред поради казуса с костния оток е била сложна за превъзмогване, само че почивката от играта е била тъкмо това, от което се е нуждаел.

" Не съм се подлагал на никаква рехабилитация. Събрах си багажа и отпътувах във почивка. Това ми оказа помощ доста, тъй като кракът ми имаше потребност да почине. Преди това имах огромно предпочитание да се върна и може би малко прекалих. Но това към този момент е в предишното. Надявам се, че отсега нататък няма да имам никакви проблеми ", приключи тенисистът.

В сряда Зверев ще се изправи против Анди Мъри във втория кръг на шампионата в Доха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР