Германският синдикат Ферди (Verdi) обяви, че в понеделник ще стачкуват

...
Германският синдикат Ферди (Verdi) обяви, че в понеделник ще стачкуват
Коментари Харесай

Поредна стачка на служителите на летища в Германия

Германският профсъюз " Ферди " (Verdi) разгласи, че в понеделник ще стачкуват чиновниците на летището в Дюселдорф и на аерогара Кьолн/Бон, съобщи ДПА. 

Причина за трудовия митинг е неуспех на договарянията за повишение на заплатите на летищния личен състав, заяви синдикатът.

Стачката ще стартира късно вечерта в неделя и ще завърши в края на деня в понеделник. Първи ще спрат работа летищните чиновници в Дюселдорф, а малко по-късно ще ги последват сътрудниците им на аерогара Кьолн/Бон. Трудовите митинги ще обзет и други районни летища, отбелязва ДПА.  

" Ферди " прикани пасажерите за схващане и разгласи, че оповестява авансово за идните трудови митинги, с цел да могат хората да съобразят пътуването си с тях. 

Предупредителни стачки, проведени от " Ферди " на няколко летища в Германия, доведоха през предходната седмица до анулацията на хиляди полети, което засегна близо 300 000 пасажери, напомня ДПА. 

Германските държавни представители, които вземат участие в договарянията със синдикатите, предложиха през вчерашния ден заплатите на летищните чиновници да бъдат нараснали с 5 %, на два стадия. Те оферират на служащите еднократно да бъдат изплатени и по 2 500 евро.

Профсъюзите обаче упорстват за нараствания на заплатите с 10,5 % или с по 500 евро на месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР