Германският симпатизант на крайнодесни, заподозрян за убийството на подкрепящ имигрантите

...
Германският симпатизант на крайнодесни, заподозрян за убийството на подкрепящ имигрантите
Коментари Харесай

Крайнодесен симпатизант се призна за виновен за убийството на германски политик

Германският симпатизант на крайнодесни, обвинен за убийството на подкрепящ имигрантите политик реакционер, се призна за отговорен, заяви вътрешният министър Хорст Зеехофер, представен от " Ройтерс ".

Федералният основен прокурор Петер Франк съобщи пред членове на парламентарната комисия по вътрешни работи, че Стефан Е. е признал, че е прострелял Валтер Любке, който бе открит мъртъв в дома си на 2 юни. Убийството на Любке съживи дебата дали Германия прави задоволително за битката с крайнодесни групи.

Зеехофер посочи, че Стефан Е., който бе арестуван на 15 юни, е споделил на проверяващите, че е работил самичък. Има съвпадане сред неговото ДНК и проби, взети от мястото на мястото на престъплението.

Вътрешният министър обаче уточни, че следствието на " политическото ликвидиране " ще продължи. " Искам да стане ясно, че за нас следствието не е приключило ", акцентира Зеехофер. " Ще работим интензивно, с цел да определим в каква среда обвиненият е работил напоследък и през последните години ", добави той.

Крайнодесни групи

Зеехофер означи още, че държавното управление ще наеме повече следователи, които да следят дейностите на крайнодесни групи, изключително в интернет.

Любке, който ръководеше районната администрация на град Касел, бе омразна фигура в крайнодесни форми в интернет, настроени сериозно към решението на канцлера Ангела Меркел през 2015 година да одобри към един милион бежанци в разгара на бежанската рецесия.

Християндемократическия съюз на Меркел, на който Любке бе член, съобщи, че крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " би трябвало да показа виновността за убийството, тъй като е легитимирала езика на омразата, който предизвиква крайнодесни симпатизанти да прибягват към принуждение.

АзГ отхвърли изказванията, че антиимигрантската й позиция има виновност за гибелта на Любке и сподели, че членовете й са жертва на крайноляво принуждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР