Германският съд постанови, че антисемитска скулптура на 700 години може

...
Германският съд постанови, че антисемитска скулптура на 700 години може
Коментари Харесай

Германският съд отхвърли иск за унищожаване на антисемитска скулптура

Германският съд постанови, че антисемитска статуя на 700 години може да остане на фасадата на черква в град Витенберг. Решението на магистратите е взето по дело, заведено от член на локалната юдейска общественост, която желае отстраняването на барелефа, тъй като е афектиран за евреите.
След рисунка с Нетаняху: " Ню Йорк Таймс " повече няма да разгласява политически карикатури От вестника настояват, че решението няма общо със абсурда
Въпросната статуя е част от необятно публикуван антисемитски претекст в средновековното немска статуя, наименуван „ Юдензау “ (еврейска свиня). Композициите на сходни творби се демонстрират представители на юдейската вяра в обидни пози със свиня, считана за мръсно животно от евреите.
Снимка: Ройтерс
Според съдиите във Висшия районен съд в Наумбург скулптурата на настоящето си място на 4 метра от земята на фасадата на църквата и в сегашния си подтекст няма афектиран темперамент, нито накърнява правата на ищеца.

В публично известие църквата „ Света Мария “, на която се намира въпросния барелеф, изяснява, че е основала на мястото възпоменателен монумент за евреите, починали в холокоста, който инкорпорира тази статуя.
Хиляди стачкуваха във Франция против антисемитизма (ВИДЕО и СНИМКИ) Повод за митингите беше поругаването на 96 надгробни паметника в еврейско гробище в Елзас
Съдът също отбелязва, че на мястото има осведомителна табела, която изяснява подтекста към въпросния барелефи се дистанцира от антисемитизма като идеология.

Представители на еврейски организации обаче упорстват статуята да бъде отстранена и изложена в музей на антисемитизма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР