Германският производител на домакински уреди Bosch преговаря с турския инвестиционен

...
Германският производител на домакински уреди Bosch преговаря с турския инвестиционен
Коментари Харесай

Bosch продава бизнеса си в Русия на турски инвеститор?

Германският производител на домашен уреди Bosch договаря с турския капиталов фонд Can Holding за продажбата на заводите си в Русия, ситуирани в Стрелна край Санкт Петербург. Това написа в. " Комерсант ", базирайки се на създателя на компанията за произвеждане на домашен уреди Jacky`s, Гусейн Иманов, както и на редица източници от бранша.

Преговорите сред Bosch и турският Can Holding са на финала, споделя пред изданието Иманов и източници от пазара а домашен уреди. По информация на изданието, изискванията по договорката не допускат назад изкупуване на бизнеса (както направиха други западни компании при напускането на Русия) и е належащо утвърждението на Федералната антимонополна работа на Русия.
 Продажбите на Robert Bosch в България и Румъния доближават €2 милиарда
Продажбите на Robert Bosch в България и Румъния доближават €2 милиарда

Данните от немския промишлен тръст са за 2022 година

Източник, осведомен с хода на договарянията, прецизира пред вестника, че Can Holding възнамерява да стартира в заводите на Bosch в Русия (след закупуването им) произвеждане на хладилници, перални машини и уреди за вграждане под личните си марки - Awox, Seikon, Telefox и Energia и други). Освен това новият (все още евентуален) притежател възнамерява и даване на потенциал под формата на контрактно произвеждане на други компании.

Всъщност през лятото стана известно, че главният кандидат за заводите на Bosch в Стрелна е китайската компания Hisense, само че тогава детайлности за възможната договорка не бяха разкрити, напомня изданието. Според един от източниците на " Комерсант " в този момент, Bosch е " бил подготвен да се раздели със завода за 20 милиона $, само че турският фонд е предложил даже повече ".
 Bosch се готви да закрие стотици работни места
Bosch се готви да закрие стотици работни места

Те са в два от заводите на компанията

„ BSH Битови уреди “ (руско юридическо лице на Bosch) още през март 2022 година разгласи прекъсването на производството си в Руската федерация. Компанията има активност в страната от 1994 година, като създава повече от 1 милион хладилници и перални машини годишно и провежда обслужването за марките Bosch, Siemens, Gaggenau и Neff.

По информация на Интерфакс, през 2022 година приходите на съветското отделение на немската компания са паднали 2,5 пъти - до 19,5 милиарда рубли (около 45 млн. $ по тогавашния курс).
 Кои са най-хубавите работодатели в България за 2023-а
Кои са най-хубавите работодатели в България за 2023-а

Класация на водещия конкурс Career Show Awards
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР