Германският производител на автомобили Volkswagen предупреди служителите за по-значително намаляване

...
Германският производител на автомобили Volkswagen предупреди служителите за по-значително намаляване
Коментари Харесай

Volkswagen обяви предстоящи съкращения на производството

Германският производител на коли Volkswagen предизвести чиновниците за по-значително понижаване на производството през второто тримесечие на тази година, спрямо първото, заради световни проблеми при доставката на съставни елементи. Това заяви Financial Times базирайки се на Уейн Грифитс, президент на испанската компания Seat Volkswagen, която е част от концерна Volkswagen.

Подобна прогноза усилва вероятността от по-големи загуби за Volkswagen, който съобщи предходната година, че производството ще намалее със 100 000 автомобила през първото тримесечие на 2021 година заради дефицит на полупроводници. Грифитс добави, че дефицитът на съставни елементи е най-голямото предизвикателство, пред което е изправена компанията сега, предава ТАСС. 

Редица автомобилни производители, написа вестникът, към този момент са претърпели огромни загуби през първите месеци на тази година, като множеството от тях афишират съкращения на производството, което съгласно анализаторите ще коства на промишлеността милиарди долари загуби през годината. В сряда немският авто тръст Daimler разгласи прекачване на няколко хиляди чиновници от двете си предприятия на ненапълно работно време заради спирания в доставката на значими електронни съставни елементи по целия свят. 

Промените в работния график засегнаха по-голямата част от личния състав в заводите на Mercedes-Benz в Ращат (федерална провинция Баден-Вюртемберг) и Бремен. В завода в Бремен работят над 12 хиляди души, а в Ращат - към 6,5 хиляди. В началото на годината служащите и на двата завода, както и личният състав на завода в Кечкемет (Унгария) към този момент бяха трансферирани на ненапълно работно време поради проблеми с съставените елементи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР