Германският полицейски профсъюз заяви днес, че над 50 полицаи са

...
Германският полицейски профсъюз заяви днес, че над 50 полицаи са
Коментари Харесай

Над 50 полицаи са пострадали при размирици в Берлин за Първи май

Германският полицейски синдикат съобщи през днешния ден, че над 50 служители на реда са потърпевши, а повече от 250 протестиращи са били задържани, откакто обичайни демонстрации по случай Първи май са прераснали в принуждение, съобщи Асошиейтед прес.

В Берлин през вчерашния ден е имало над 20 разнообразни демонстрации, а голямото болшинство от тях са били мирни. Шествие на последователи на левицата с 8000 участници обаче е прераснало в принуждение, добавя Българска телеграфна агенция.

Протестиращите са хвърляли бутилки и камъни по чиновниците на реда и са запалили контейнери за боклуци.

Заместник-ръководителят на полицейския синдикат Щефан Келм осъди хвърлянето на камъни и бутилки и издигането на горящи барикади по улиците. " Това са ясни знаци, че не става дума за изложение на политическа позиция, а, че се злоупотребява с правото на събиране, с цел да се правят съществени закононарушения ", сподели той.

В по-голямата част на Германия работят нощни полицейски часове поради огромния брой случаи на болест с ковид. Полицейските часове обаче не важат за политически митинги и религиозни събирания.

Според полицията към 30 000 души са взели участие през вчерашния ден в първомайски демонстрации в Берлин, показва Ройтерс. Демонстрации е имало и в други немски градове, измежду които Хамбург и Лайпциг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР