Германският политик от Зелената партия Ска Келер обяви изненадващо, че

...
Германският политик от Зелената партия Ска Келер обяви изненадващо, че
Коментари Харесай

Зелените номинираха Ска Келер за шеф на Европарламента

Германският политик от Зелената партия Ска Келер разгласи изненадващо, че ще се състезава за поста ръководител на Европейския парламент. Зелените в Страсбург застават зад кандидатурата й. Кой ще оглави една от най-важните институции в Европейски Съюз ще се реши на следващия ден.

37-годишната евродепутатка Ска Келер бе номинирана от Зелените в Европейския парламент. Тя е вторият немски жител, който е спряган за този пост. Другият е Манфред Вебер, чиито шансове да оглави Европейската комисия към този момент са прекомерно дребни, откакто и канцлерът Ангела Меркел разгласи, че ще търси компромисна фигура и няма да упорства безусловно Вебер да замести досегашния ръководител Жан-Клод Юнкер. В предходния легислатурен интервал на Европарламента Ска Келер бе заместник-председател дружно с белгиеца Филип Ламберт.
Зелените подлагаха на критика остро процедурата по систематизиране на топ постовете в Европейския съюз. Не е възможно да се разиграват сходни пазарлъци, в които претендентите се обвързват в пакет и на европейските депутати се спускат кандидатури от горната страна, обявиха те. Това е и повода Зелената партия да предложи собствен претендент, без да се преценява с договарянията в Брюксел сега. Освен Ска Келер за този пост са препоръчани белгиецът Гай Верхофстад и италианецът Роберто Гарниери. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР