Германският оръжеен концерн Rheinmetall ще купи 72,5% от акциите на

...
Германският оръжеен концерн Rheinmetall ще купи 72,5% от акциите на
Коментари Харесай

Германският оръжеен концерн Rheinmetall купува румънско предприятие

Германският оръжеен тръст Rheinmetall ще купи 72,5% от акциите на румънския производител на военни транспортни средства Automecanica Media, главно с цел да помогне на Украйна да поддържа бойните си машини. Това се споделя в известие на немския тръст, който е от най-големите в Европа.

Румънското дружество след реализирането на договорката ще получи ново име - Rheinmetall Automecanica SRL, като 27,5% от акциите му ще останат при частни вложители.

Както се споделя в известието, руманският цех се чака да има съществена роля за обслужването на бойни машини западно произвеждане употребявани от Украйна, както и при " обезпечаване на логистична поддръжка ".
 Приходите на 100-те най-големи оръжейни компании в света и в кои страни се намират
Приходите на 100-те най-големи оръжейни компании в света и в кои страни се намират

Най-внушителен е делът на американските компании

Освен това, наличието на немския тръст в Румъния ще даде опция на силите, ситуирани на източния фланг на НАТО, да обезпечат " по-кратко време за реакция и по-надеждни вериги за доставки ".

" Включването на Rheinmetall Automecanica SRL в състава на Rheinmetall бележи нов значим " крайъгълен камък " в тактиката за подсилване на наличието на концерна в Централна Европа, което способства за възстановяване на отбранителните качества на Европейския съюз и НАТО на източния фланг ", разяснява шефът на Rheinmetall, Армин Папергер. По думите му, " привличането на локални сътрудници и укрепването на румънската стопанска система ще станат съществени задания за Rheinmetall ".
 Германският оръжеен тръст Rheinmetall ще строи нов цех за муниции
Германски оръжеен тръст, един от най-големите в света, ще строи нов цех за муниции

На армията не доближават муниции на обща стойност към 20 милиарда евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР