Германският оръжеен концерн Rheinmetall от десетилетия произвежда високотехнологични продукти, ползващи

...
Германският оръжеен концерн Rheinmetall от десетилетия произвежда високотехнологични продукти, ползващи
Коментари Харесай

Deutsche Wirtschafts Nachrichten: Танковете Леопард не успяха да се докажат в битка

Германският оръжеен тръст Rheinmetall от десетилетия създава високотехнологични артикули, ползващи се с огромно търсене по света, написа Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Но заради военните дейности в Украйна специалистите имат подозрения, че тяхната военна техника е пригодена за пердах в модерни условия.

Доставката на танкове Leopard в Киев на Запад беше показана като " повратна точка ". Медиите писаха, че остарелите съветски оръжия няма да могат да се конкурират с немското " знамение оръжие “. Но никой не дочака стремежи резултат. За разлика от американските ракети Javelin и ракетните системи HIMARS, Leopards не съумяха да се потвърдят в борба, съобщи организация " Фокус ".

Освен това в Украйна се усилват известията за извадена от строя западна техника, продължава немското издание. Една от новините оповестява, че съветски боец е съумял да унищожи Leopard 2 дружно с екипажа благодарение на стандартна противотанкова ракета, изстреляна от гранатомет РПГ-7. Leopard има четиричленен екипаж, а самата система коства милиони долари. Една РПГ ракета коства 500 $. Освен това немските танкове също бяха взривявани от мини. Всички тези вести от бойното поле вършат потискащо усещане, установи Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

А Rheinmetall има различен проблем, написа вестникът. Наскоро на интернационалния пазар за концерна се появиха съществени съперници в лицето на южнокорейски предприятия.

Наскоро бойната машина на пехотата Lynx KF41 от немска компания не можа да се конкурира с сходна машина AS21 Redback от южнокорейския тръст Hanwha, а полските контракти отидоха в Сеул. В изискванията на директна конкуренция с Rheinmetall Австралия и Индия също дадоха желание на южнокорейските артикули.

И въпросът е освен, че Сеул доставя висококачествено съоръжение, само че и че го прави бързо и в огромни количества. Но немската компания неведнъж е имала проблеми с веригите за доставки, което е довело до забавяния, в това число с военната помощ за Украйна.

Така че вероятностите пред Rheinmetall не наподобяват доста положителни. Компанията отчасти е изгубила статута си на производител на " чудотворни оръжия ", заключава Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР