Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди в понеделник, че

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди в понеделник, че
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан: Германците ще са ваксинирани, преболедували Covid-19 или мъртви до края на зимата

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан предизвести в понеделник, че " до края на зимата всички германци евентуално или ще бъдат имунизирани, или възобновени от Covid-19 или ще умрат ", съобщи Франс прес.

Той прикани всички германци да се имунизират и да получат бустерни дози, като съобщи, че има " задоволително ваксини за всички идни имунизации ". Според него и двете ваксини - тези на Pfizer и на Moderna, са налични в страната и са ефикасни против Covid-19.

Говорейки на конференция, Шпан сподели, че в складовете са били доставени шест милиона дози на имунизацията на Pfizer, като още два до три милиона идват през идващите седмици. Той добави, че чака 24 милиона дози да бъдат налични до края на годината, в допълнение към 26-те милиона дози на имунизацията на Moderna.

Междувременно заболеваемостта от Covid-19 в Германия на 7-дневна осреднена база продължава да се усилва, като през последните 24 часа (в неделя) доближи нов рекорден пандемичен пик от 286,5 случая на 100 000 поданици, демонстрират данни на Института " Роберт Кох ".

Броят на смъртните случаи в страната пък доближи общо 99 124 от началото на пандемията, като през вчерашния ден бяха регистрирани нови 62 смъртни случая, до момента в който броят на инфектираните в цялата страна се усили с 30 643 до 5 385 585.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР