Германският министър на здравеопазването планира да въведе по-строг контрол върху

...
Германският министър на здравеопазването планира да въведе по-строг контрол върху
Коментари Харесай

Германия планира въвеждане на контрол за завръщащите се от почивка

Германският министър на опазването на здравето възнамерява да вкара по-строг надзор върху жителите, които се връщат от отмора в опит да бъде открит надзор върху растежа на случаите на.

Пред немските медии заяви, че събира поддръжка за проекта си, съгласно който всички завърнали се да се изследват наложително за вируса, без значение дали са били в зона с висок риск от метода на пътешестване.

Досега единствено пътувалите със аероплан и хората, почивали в региони с висока заболеваемост, трябваше да се подлагат на проби, а тези, които бяха изцяло имунизирани, бяха освободени от това обвързване.

Говорител на здравното министерство удостовери информацията в медиите, че Шпан се пробва да завоюва поддръжката на целия кабинет.

Срещу тази концепция се разгласи министърът на правораздаването Кристин Ламбрехт, съгласно която наложителният тест за всички е „ несъразмерен “.

Германия има периодичност от 14,9 случая на 100 000 души за седемдневен интервал. Около 1309 случая са регистрирани през вчерашния ден, което е 37% нарастване по отношение на предходната седмица. До преди три седмици стойностите в Германия непрестанно намаляваха. Малко под 50% са от популацията на страната са изцяло имунизирани, заяви „ Гардиън ”.

Вирусологът Мартин Щюрмер съобщи, че ще поддържа политиката за общо тестване. „ Вече виждаме, че завръщащите се туристи носят от ден на ден нови инфекции в Германия “, сподели той пред немската телевизия.
 Германия обмисля ограничавания за неимунизирани Германия обмисля ограничавания за неимунизирани
Хората, които не са имунизирани против Covid-19, могат да се сблъскат с нови ограничавания, в случай че инфекциите продължат да нарастват в Герман...

Според него, избягването на тестванията от страна на имунизираните или преболедувалите е " демонстрация на безгрижие ", в случай че са били в зони с висок риск.

„ Вече е известно, че тези, които са имунизирани, могат да се заразят с “, сподели той.

След по-малко от три седмици учебните заведения в някои елементи на Германия като Берлин и Бранденбург, ще отворят порти след лятната почивка. Нарастват опасенията, че това може да съвпадне с четвъртата вълна, повлияна от завръщащите се от отпуск, което може непропорционално да засегне децата, по-голямата част от които няма да бъдат имунизирани.

Нараства натискът върху политиците да изработят резистентен проект, който да разреши на учебните заведения да продължат да работят, без значение от обстановката с развиването на вируса.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР