Германският министър на външните работи Аналена Бербок заяви, че групата

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок заяви, че групата
Коментари Харесай

Г-7 ще подходи по един начин спрямо Русия, Китай и Иран

Германският министър на външните работи Аналена Бербок съобщи, че групата Г-7 е постигнала съглашение за обединен метод по отношение на Русия, Китай и Иран, съобщи ДПА.

Външните министри са били единомислещи, че не може да има смяна на съществуващите в Европа граници, акцентира тя през вчерашния ден, след първата си интернационална конференция. Членовете на Г-7 са се споразумели също, че "преминаването на тази граница ще има големи политически и стопански последици ", визирайки напрежението сред Русия и Украйна.

Германската външна министърка съобщи, че Г-7 е удостоверила също, че държи на многостранния метод и интернационалното право. Бербок прикани за договаряния сред Москва и Киев, употребявайки по този начин наречения Нормандски формат, в който влизат Русия, Украйна, Франция и Германия. Като различен формат за понижаване на напрежението може да се употребява ОССЕ.

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати и Англия предизвестиха Русия за "сериозни последици ", в случай че съветски войски навлязат в Украйна, напомня Българска телеграфна агенция.

Групата Г-7 е оповестила също, че Китай е "партньор по всички въпроси, които ни засягат световно, само че също по този начин и съперник със съперничеща политическа система ", добави Бербок, като акцентира, че съществена цел на групата при разговора с Китай е подобряването на обстановката с човешките права в страната.

Техеран пропиля забележителна част от доверието, означи Бербок, визирайки водещите се във Виена договаряния с Иран. Времето изтича, добави министърката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР