Германският министър на правосъдието Катарина Барли изрази днес разочарование от

...
Германският министър на правосъдието Катарина Барли изрази днес разочарование от
Коментари Харесай

Германия изрази разочарование от плана за Брекзит на Тереза Мей

Германският министър на правораздаването Катарина Барли изрази през днешния ден отчаяние от проекта на английския министър председател Тереза Мей за излизане от задънената улица по въпроса за Брекзит. Англия би трябвало да провежда втори референдум, сподели Барли, представена от Ройтерс.

Вчера Мей съобщи, че ще опита да откри излаз от безизходицата в Народното събрание, като изиска още отстъпки от Европейски Съюз по въпроса за защитния механизъм за попречване на митнически инспекции на ирландската граница. "Да, разочарована съм. Това не е методът ", сподели немският правосъден министър пред радио "Дойчландфунк ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Барли, която има немско и английско поданство, съобщи, че проектоспоразумението с Европейски Съюз няма да бъде променяно. В същото време тя добави, че може да бъде направена пролонгация, в случай че има втори референдум. "Това може да успокои ситуацията ", сподели Барли.

Германският министър за европейските въпроси Михаел Рот също изрази отчаяние от вчерашните изказвания на английския министър председател. "Къде е проект Б? За един другар запитвам... ", написа той в "Туитър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР