Германският министър на отбраната предупреди да не се използва спорният

...
Германският министър на отбраната предупреди да не се използва спорният
Коментари Харесай

Германия убеждава: Северен поток 2 не е свързан с конфликта между Украйна и Русия

Германският министър на защитата предизвести да не се употребява противоречивият газопровод " Северен поток 2 " като разменна монета в опит да се позволи спорът сред Украйна и Русия, като го назова " откъслечен ", осведоми " Франс прес ".

Газопроводът " не би трябвало да бъде въвличан в този спор ", настоя министърът на защитата Кристин Ламбрехт пред локално радио, добавяйки, че разногласието може да бъде позволен единствено " посредством договаряния ".

Визирайки договарянията сред Русия и НАТО през вчерашния ден, както и срещата през днешния ден сред ОССЕ и Русия, министърката означи, че " това е най-хубавата опция в този момент ".

" Трябва да го използваме, а не да се опитваме да решаваме спорове посредством несвързани планове ", сподели министърът на лявоцентристката Социалдемократическа партия.

Германия постоянно е имала двойна позиция във връзка с газопровода.

Канцлерът Олаф Шолц, също от социалдемократите, в първия си ден на ръководство предизвести за следствията за " Северен поток 2 ", в случай че Русия нахлуе в Украйна. Но той също по този начин сподели, че това е чисто търговски план.

Външният министър Аналена Бербок от Зелените сподели, че газопроводът няма да бъде позволен да работи, в случай че има нова ескалация на рецесията в Украйна.

" Северен поток 2 " е надъхан да удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно висшата стопанска система на Европейски Съюз е нужен, с цел да й помогне да премине от въглища и нуклеарна сила.

Но планът за 10 милиарда евро (12 милиарда долара) от години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейските съдружници на Германия като Полша, както и от Съединените щати.

Той беше приключен през септември, само че немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР